Antena 3 CNN Actualitate România, condamnată la CEDO pentru un bolnav de cancer plimbat prin închisori. Pedepsit cu moartea pentru fals și uz de fals

România, condamnată la CEDO pentru un bolnav de cancer plimbat prin închisori. Pedepsit cu moartea pentru fals și uz de fals

România, condamnată la CEDO pentru un bolnav de cancer plimbat prin închisori. Pedepsit cu moartea pentru fals și uz de fals
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    08 Dec 2017   •   21:31

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit că România a încălcat Articolul 3 din Convenţie, care stabileşte că „nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante”.

Astfel, judecătorii CEDO au stabilit că ţara noastră trebuie să plătească 9.000 de euro fiului unui fost deţinut care a fost ţinut în penitenciar, deşi suferea de cancer în fază terminală.

Decizia CEDO a fost dată în cazul românului Florin Dorneanu, decedat în închisoare.

Dorneanu era bolnav de cancer în ultima fază, avea dureri insuportabile provocate de cancerul osos, era orb și surd din cauza metastazelor cerebrale.

Cât a fost închis, Florin Dorneanu a stat mai mult prin spitale, pe cursele de transport dintre închisori sau spitalele penitenciare.

Mircea Dorneanu, tatăl deținutului care a murit în penitenciar, a vorbit despre tragedie într-un interviu în exclusivitate pentru Antena 3.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close