Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Christiane Amanpour, jurnalist CNN, dezvăluiri exclusive despre războiul din Ucraina și culisele interviului cu Volodimir Zelenski

Christiane Amanpour, jurnalist CNN, dezvăluiri exclusive despre războiul din Ucraina și culisele interviului cu Volodimir Zelenski

Christiane Amanpour, una dintre cele mai importante jurnaliste de la CNN, a făcut dezvăluiri exclusive la Antena 3 CNN despre războiul din Ucraina și culisele interviului cu Volodimir Zelenski.

Christiane Amanpour, jurnalist CNN, dezvăluiri exclusive despre războiul din Ucraina și culisele interviului cu Volodimir Zelenski
de Andreea Ştefan    |    10 Noi 2022   •   22:06

”Forțele armate ucrainene au vrut să facă o contraofensivă asupra Hersonului și să-l recupereze. Asta e valabil de mult. Este singura mare capitală regională invadată și ocupată de Rusia și reprezintă un oraș de importanță strategică.

Când m-am întâlnit cu președintele Zelenski, el a refuzat în mod politicos să-mi livreze secrete legate de operațiune. Mi-a spus însă că au o strategie și, de asemenea, trebuie să aibă grijă să nu considere declarațiile rusești despre retragere ca atare. Poate că este vorba despre o capcană. O să vedem și ne vom gândi bine la o ofensivă.

Faptul că bătăliile s-au mutat spre sud este adevărat, însă au fost și bătălii la Kiev în ultimele 2 săptămâni, a fost un asalt zilnic regulat cu rachete de croazieră folosind drone camicaze furnizate de iranieni pentru ruși, mai ales împotriva infrastructurilor de energie pentru civili. A fost strategia lui Putin de a încerca să rupă voința poporului, astfel încât guvernul să nu mai poată cere sacrificiul de la popor și de la cei din linia întâi pentru o iarnă rece și grea.

Totuși, asta pare să-i fi îndârjit pe ucraineni, cel puțin pe cei cu care am vorbit și care spun că nu se vor preda și că nu vor ceda unor asemenea tactici de teroare, după cum le numesc ei, aplicate de Kremlin.

Încearcă să se îmbrace cu haine mai groase, să accepte că din când în când sunt crize de electricitate și inginerii din întreaga țară încearcă să repună rețeaua electrică în funcțiune. În ultima săptămână, nu au mai existat atacuri din partea Rusiei. Ei speră ca situația să rămână așa, însă oamenii nu vor să renunțe în niciun fel. Vor să-și păstreze libertatea, demnitatea și independența.

(...) Președintele Zelenski mi-a spus și că este foarte recunoscător pentru toate aceste elemente, inclusiv vecinilor și țării dumneavoastră, pentru tot ceea ce primesc de la vecini și de la Statele Unite și alte țări din Occident. Mi-a spus că au nevoie cu siguranță de mai multe echipamente pentru apărarea aeriană.

Președintele Zelenski a mai spus că speră ca sprijinul american să continue, chiar dacă în Congres se schimbă partidul care domină”, a spus Christiane Amanpour pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Christiane Amanpour Volodimir Zelenski
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close