Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Cristian Popescu Piedone, despre soluțiile pe care le propune pentru rezolvarea problemei termoficării în București: ”Este o tehnologie inovatoare”

Cristian Popescu Piedone, despre soluțiile pe care le propune pentru rezolvarea problemei termoficării în București: ”Este o tehnologie inovatoare”

Cristian Popescu Piedone, candidatul Partidului Umanist Social Liberal pentru Primăria București, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre soluțiile pe care le propune pentru rezolvarea problemei legate de termoficare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2024   •   21:10

Invitat în cadrul emisiunii ”În fața națiunii”, Cristian Popescu Piedone, candidatul Partidului Umanist Social Liberal pentru Primăria Capitalei, a vorbit despre problemele cu care se confruntă Bucureștiul și care soluțiile pe care le propune.

În ceea ce privește termoficarea, Cristian Popescu Piedone susține că, în cazul în care va fi ales primar general, va implementa o metodă nouă, numită Relining, care reprezintă o tehnologie inovatoare care permite schimbarea conductelor de termoficare, fără săpătură.

”Eu am propus metoda Relining, care este o tehnologie inovatoare care permite schimbarea conductelor de termoficare, fără săpătură, cu o viteză de execuție netă superioară față de sistemul clasic, până la 2 km pe zi cu un singur utilaj.

Vorbim în limbajul cetățenilor majoritari. Acele conducte vechi, care sunt astăzi mare parte dintre ele putrede, practic în acea carapace se introduce o țeavă, de tehnologie superioară, care nu putrezește niciodată. Concret, se bagă țeavă în țeavă, iar aceea, erodându-se în timp, putrezind, rămâne cu adevărat această țeavă. 2 kilometri pe zi, la o singură groapă.

Dacă avem cinci sau șase utilaje, lucrurile astea se înmulțesc. Costurile sunt cu cel puțin 30% mai mici decât metoda actuală.

Astăzi, pentru un kilometru de țeavă, Primăria Capitalei plătește 1,3 milioane de euro. Metoda aceasta pe care o propun reduce costurile cu 30%.

Nu o spunem noi, nu am inventat-o noi. Vorbesc de marile capitale din estul Europei, care au implementat această metodă”, a spus Cristian Popescu Piedone, în direct, la Antena 3 CNN.


 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
MAE a refuzat intrarea în țară a unei delegații de la Kremlin. Rusia amenință
x close