Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Gabriela Firea: "Nu s-a sesizat nicio posibilitate ca tânărul german să ajungă să recurgă la crimă"

Gabriela Firea: "Nu s-a sesizat nicio posibilitate ca tânărul german să ajungă să recurgă la crimă"

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a declarat că adolescentul german care a ucis o femeie din motive rasiale avea probleme de agresivitate, dar nu s-a sesizat nicio posibilitate ca acesta să ajungă să recurgă la crimă.

Gabriela Firea: "Nu s-a sesizat nicio posibilitate ca tânărul german să ajungă să recurgă la crimă"
de Silvia Preda    |    14 Apr 2022   •   20:07

"Minorul în cauză a avut în ultimii şase ani parte de verificări trimestriale din partea asistenţilor sociali de la Sibiu, pentru că este parte a înţelegerii între cele două state. Nu s-a observat nici măcar pe 11 aprilie, atunci când a fost ultimul control, că ar fi existat anumite probleme de comportament sau de altă natură.

Din istoricul primit de către noi, putem să sesizăm că acest minor a avut probleme de agresivitate, de pierdere a controlului, a impulsurilor, înstrăinare, autovătămare, o întârziere în dezvoltarea limbajului. A avut mai multe tratamente sedative, de aceea nici educaţia nu a putut fi una continuă.

Deci au fost probleme de natură psihică şi psihiatrică, dar de aceea a şi primit acest plasament internaţional de reeducare pentru că s-a constatat de către specialişti că sunt benefice aceste smulgeri din propriul mediu şi aceşti minori au o evoluţie bună în alte locuri, în alte culturi", a spus Gabriela Firea la Antena 3.

"Nu s-a sesizat nicio posibilitate ca acest tânăr german să ajungă să recurgă la crimă", a mai spus ministrul Familiei.

Gabriela Firea a declarat că în România sunt 11 minori în plasament internaţional.

Adolescentul german care a ucis o femeie din motive rasiale, arestat preventiv. Reacţia lui Tudorel Butoi, psiholog criminalist

Antena 3 a prezentat, în exclusivitate, detalii şocante despre crima care a îngrozit întreaga ţară. Adolescentul de 17 ani din Germania, care a ucis o femeie din Mediaş le-a spus anchetatorilor că a înjunghiat-o pentru că a crezut că este de etnie rromă.

El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Poliţiştii l-au găsit pe adolescent la 20 de kilometri de locul crimei, în Dumbrăveni, la familia de români care avea grijă de el de când avea 11 ani. 

Tânărul era delicvent şi a ajuns în România prin ceea ce se numeşte plasament internaţional. Este vorba de un program de reeducare prin care copiii străini, în special germani, sunt trimişi printr-o sentinţă judecătorească, departe de casă, pentru a se reabilita.

×
Subiecte în articol: cirmă Medias
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close