Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, despre valul de crime din România: ”Dacă ajungem la cauză vom rezolva problema”

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, despre valul de crime din România: ”Dacă ajungem la cauză vom rezolva problema”

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a vorbit astăzi la ”În fața națiunii” despre modul în care ar putea fi diminuat fenomenul criminalității în România.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, despre valul de crime din România: ”Dacă ajungem la cauză vom rezolva problema”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    20 Mai 2021   •   19:20

Expertul consideră că abordarea actuală, în care se pune accentul pe efect, ci nu pe cauză, nu va putea preveni întâmplarea unor tragedii. 

„Statistica ne dezvăluie vârful aisbergului. Dacă noi nu vom lua măsuri dure și nu vom aplica legea într-o manieră clară, vom avea tot felul de nenorociri. Noi discutăm despre efect, nu despre cauză. Dacă ajungem la cauză atunci vom rezolva problema. Să luăm măsuri de suprafață este egal cu zero. Trebuie să se adune la masă experți, psihologi, sociologi, politicieni, teologi, când vine biserica cu astfel de afirmații că femeia este supusă bărbatului, ce înseamnă asta? Asta a fost o dată ca niciodată, acum trebuie să ne dăm seama că femeia suferă.”, a explicat Liviu Chesnoiu pentru Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: psiholog crime România
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close