Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Omenirea, neputincioasă în fața impactului cu un asteroid. Alexandru Mironov - explicații științifice și apocaliptice

Omenirea, neputincioasă în fața impactului cu un asteroid. Alexandru Mironov - explicații științifice și apocaliptice

Un nou asteroid se îndreaptă spre planeta noastră, dar din fericire, totul este la nivel ipotetic. NASA a făcut recent un exercițiu pornind de la ideea că Pământul s-ar afla în calea unui astfel de astru ceresc şi ar mai fi doar șase luni până la impact.

Omenirea, neputincioasă în fața impactului cu un asteroid. Alexandru Mironov - explicații științifice și apocaliptice
Sursa foto: Pixabay
de Maria Zărnescu    |    26 Mai 2021   •   20:17

Acest scenariu i-a determinat pe oamenii de știință să calculeze și să inventarieze metode prin care Terra ar putea scăpa de presupusul asteroid. Concluzia a fost că am avea prea puțin timp la dispoziție, pentru a ne salva.

"Să ne închipuim partea rea, vine asteroidul, izbește, iar impactul e atât de puternic încât încep cutremurele, se destupă vulcanii, pornește cenușă către ceruri și se învăluiește atmosfera de cenușă, se diminuează lumina soarelui și practic se stinge o parte a vieții și civilizația.

Asta li s-a întâmplat dinozaurilor (...) Obiectul care vine spre noi, pe care l-am observat și căruia i-am calculat traiectoria, știm cam pe unde ar fi să vină și avem două posibilități să scăpăm de el. Ceea ce vă spun știu de la generalul Dumitru Prunariu, care  a și condus în cadrul ONU, un comitet special împotriva intruziunilor cosmice.

Fie reușesc să trimită o bombă atomică cu hidrogen, foarte puternică, care să explodeze și să rupă în bucățele, pe traseu, inamicul care vine, numai că nu știm în ce bucăți se va rupe și dacă nu cumva bucățile acelea vor înainta pe Pământ.

A doua variantă este să construim o navă care să meargă în întâmpinarea obiectului, să se acroșeze la acel obiect și folosind dispozitive adaptate să reușească să-l cârmească. La ora actuală, performanțele maxime ale pământenilor sunt că au trimis pe Marte trei nave, care au ajuns acolo, s-au înscris pe orbită și își continuă experiențele.

Dar ca să fim în stare să construim un supramotor, al unei astfel de rachete, încă nu putem (...) Deocamdată, să recunoaștem, ne aflăm în fața unei situații pe care și creatorii de filme și autorii de carte au exploatat-o, pentru a prezenta momente de care trebuie să ne apărăm", a explicat Alexandru Mironov, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Alexandru Mironov meteorit Pamant
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close