Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Klaus Iohannis, prima reacție în scandalul dronei rusești: "Avem control total asupra spațiului național"

Klaus Iohannis, prima reacție în scandalul dronei rusești: "Avem control total asupra spațiului național"

Președintele Klaus Iohannis a dezmințit informația lansată în spațiul public de oficialii ucraineni, care au afirmat că o dronă rusească a lovit teritoriul României.

Klaus Iohannis, prima reacție în scandalul dronei rusești: "Avem control total asupra spațiului național"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2023   •   20:00

Președintele Klaus Iohannis a asigurat, marți, că nicio dronă rusească nu a atins teritoriul României, în ciuda afirmațiilor oficialilor ucraineni.

"Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă, nicio dronă și nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România.

Noi avem control total asupra spațiului național. Am verificat absolut tot și pot să liniștesc populația: nu a existat nimic ce a ajuns în România, însă, da, suntem îngrijorați, fiindcă aceste atacuri au loc la o distanță foarte mică de granița românească.

Am avut chiar astăzi, mi-a spus domnul ministru al Apărării, atacuri care au fost verificate la 800 de metri de granița noastră, deci foarte, foarte aproape”, a transmis președintele.

Citește și: Armata obligatorie, propusă în mai multe țări din UE. Situația României

Klaus Iohannis a mai adăugat că, în prezent, România beneficiază de cele mai puternice garanții de securitate din întreaga istorie a țării.

"Suntem însă alerți, suntem atenți și suntem, în cadrul NATO, foarte bine apărați. Pot să spun ce am mai spus: România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră”, a adăugat Iohannis.

Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe  din Ucraina, a susținut că dronele rusești care au atacat, luni noapte, portul Ismail au atins și teritoriul României, însă informația a fost dezmințită categoric de Ministerul român al Apărării.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis atac drona Rusia
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close