Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Preşedintele Klaus Iohannis merge în SUA pentru a fi premiat de Atlantic Council

Preşedintele Klaus Iohannis merge în SUA pentru a fi premiat de Atlantic Council

Preşedintele Klaus Iohannis va merge pe data de 8 mai la Washington, pentru a primi un premiu de la unul din cele mai influente think-tank-uri din lume, Atlantic Council.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Apr 2024   •   19:37

Potrivit Atlantic Council, “premiile Distinguished Leadership ale Consiliului Atlantic celebrează persoanele cu cele mai înalte performanțe ce întruchipează pilonii relației transatlantice. În fiecare an, evenimentul adună o audiență internațională de elită, inclusiv actuali și foști șefi de stat, lideri politici și politici, ambasadori, membri ai Congresului și ai administrației, comandanți militari, lideri de afaceri internaționali și lideri din lumea presei“.

Pe data de 8 mai 2024 şi preşedintele României Klaus Iohannis va intra în lista șefilor de stat premiați de Atlantic Council, unul din cele mai influente think-tank-uri din lume, notează radu-tudor.ro

Alături de Preşedintele României, alte 3 personalităţi americane vor fi premiate. Este vorba despre Generalul Christopher Cavoli, Comandatul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), Gina Raimondo, Secretarului Comerţului din SUA şi Michelle Yeoh, Ambasador al Bunăvoinţei pentru ONU.

Nu există nici o informație publică dacă preşedintele Iohannis va fi primit şi la Casa Albă. Un astfel de gest ar însemna o eventuală încurajare din partea Preşedintelui SUA Joe Biden pentru candidatura preşedintelui României pentru poziția de Secretar General al NATO. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis SUA
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close