Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Spitalul Bagdasar Arseni din București: "Este într-adevăr ca pe front, dar aceasta este meseria noastră, acesta e jurământul pe care l-am depus și vom continua"

Spitalul Bagdasar Arseni din București: "Este într-adevăr ca pe front, dar aceasta este meseria noastră, acesta e jurământul pe care l-am depus și vom continua"

Un roman moare la fiecare 2 minute şi jumătate. 561 de români au fost răpuşi de Covid în 24 de ore. Spitalele sunt sub asediul pacienţilor infectaţi. În ultimele 5 zile, COVID a ucis mai mulţi români decât cutremurul din 1977. România, dezastru sanitar!

Spitalul Bagdasar Arseni din București: "Este într-adevăr ca pe front, dar aceasta este meseria noastră, acesta e jurământul pe care l-am depus și vom continua"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2021   •   20:31

La unitatea de primiri urgențe de la Spitalul „Bagdasar Arseni” zeci de bolnavi COVID stau unul lângă altul, conectați la oxigen. Imaginile sunt absolut incredibile, dureroase, cutremurătoare... 

Potrivit lui Florin Bica, purtătorul de cuvânt al spitalului, marți în juru orei 17:00 în această unitate sanitară se aflau 17 pacienți în stare gravă, 30 de pacienți în Terapia Intensivă a spitalului, iar restul în unitatea de primiri-urgențe, mult depășită ca capacitate. 

Cum lucrează cadrele medicale în asemenea condiții extreme?

"Este îngrozitor de greu pentru colegii noștri, atât cei din ATI cât și cei din Unitatea de Primiri Urgențe, în ajutorul lor venind cadre medicale din restul secțiilor din spital, în încercarea de a face față la ceea ce se întâmplă. Dar este extrem de greu și oamenii sunt epuizați. 

Este într-adevăr ca pe front, aceasta este meseria noastră, acesta e jurământul pe care l-am depus și vom continua. Luptăm, dar ne trebuie ajutor, fără discuție!", a explicat purtătorul de cuvânt de la Spitalul „Bagdasar Arseni”. 

Unul din modurile în care medicii pot fi ajutați este ca oamenii să respecte regulile și să meargă la vaccinare, a mai precizat Florin Bica.

  

România a înregistrat marți cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 de la începutul pandemiei - 18.863, cel mai mare număr de decese - 574, din care 13 anterioare, și cel mai mare număr de pacienți în stare gravă, la Terapie Intensivă - 1.805.

Dr. Țincu, despre combaterea epidemiei de COVID-19: ”Lockdownul este singura măsură eficientă”

Carantinarea este singura soluție eficientă în momentul de față pentru gestionarea valului 4 al epidemiei de COVID-19, consideră Radu Țincu, medic primar de terapie-intensivă la Spitalul Floreasca.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close