Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Sanitas, replică la proiectul Ministerului Sănătăţii: "Pentru asta cred că ne vom da demisia în bloc. De muncă se găsește peste tot!"

Sanitas, replică la proiectul Ministerului Sănătăţii: "Pentru asta cred că ne vom da demisia în bloc. De muncă se găsește peste tot!"

Leornard Bărăscu, preşedintele Sanitas, a reacţionat la proiectul de lege al Ministerului Sănătăţii prin care cadrele medicale care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 vor avea contractele de muncă suspendate, pentru 30 de zile.

Sanitas, replică la proiectul Ministerului Sănătăţii: "Pentru asta cred că ne vom da demisia în bloc. De muncă se găsește peste tot!"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Sep 2021   •   21:26

Întrebat ce înseamnă acest proiect pentru activitatea celor din domeniul sanitar dacă duce la excluderea, la pierderea locului de muncă a celor care nu se încadrează în categoria dorită de Ministerul Sănătății, Leornard Bărăscu, preşedintele Sanitas, a criticat măsura şi le-a reamintit guvernanților că suntem în valul 4 şi este nevoie de medici. 

„Problema este mai mult decât dedicată pentru că lucrurile nu se derulează așa cum am fi vrut. Întradevăr, este o problemă delicată cu acest vaccin. Numai că, nimeni, poate, nu s-a gândit de ce nu s-au vaccinat unii, din motive religioase am înțeles, unii din ceea ce înseamnă prezentarea pe care a făcut-o guvernul să te vaccinezi, modul cum a făcut toate aceste prezentări.

„Este valul 4! Ce faci? Îi dai afară pe cei care ar trebui să îngrijească?"

Așa dintr-o dată, după afirmațiile domnului Cîțu, gata ne repezim şi îi dăm afară pe toţi. Este valul 4! Ne gândim, am văzut la cunoscători 20.000 de cazuri într-o lună. Ce faci? Îi dai afară pe cei care ar trebui să îngrijească? S-a gândit la procentul care există în spitale și că marea lor majoritate au venit bolnavi și nu i-au îmbolnăvit colegii mei?

„Suntem de acord cu vaccinarea, dar suntem împotriva ideii de a obliga pe oameni"

Noi în general ca și federație cu peste 100 de mii de oameni spunem că ok, suntem pentru vaccinare, dar suntem împotriva ideii de a obliga pe oameni. Avocatul Poporului spunea că nu este în regulă și nu este drept să faci lucrul asta.

Dar, aceste opțiuni franco-italiano-germane de a pedepsi și de a-i lua dreptul chiar de la un loc de muncă, nu mi se pare cea mai bună variantă", a spus Leonard Bărăscu, care a precizat că a solicitat o întâlnire la ministerul Sănătăţii pentru a găsi soluţii.

„Acum vom vedea dacă vom ieşi în stradă pentru un lucru pe care unii din colegii noştri nu şi-l doresc, că ei s-au vaccinat. Este vorba de o minoritate. (...) În ultima discuție pe care am avut-o aici la nivelul Bucureştiului, s-a manifestat pe ideea lui Rareş Rădulescu care a spus " domne' pentru asta cred că ne vom da demisia în bloc, asta este. De muncă se găsește peste tot", a mai precizat preşedintele Sanitas care a subliniat că va folosi în perioada următoare toate pârghiile legale posibile pentru a împiedica adoptarea acestui proiect de lege.

Certificatul digital al UE privind COVID-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical, conform propunerii Ministerului Sănătății.

Potrivit documentului, personalul din cadrul unităților sanitare cu paturi publice și private au obligația să prezinte un certificat digital al UE privind COVID-19, în vederea desfășurării activității.

Măsurile se aplică și în unitățile din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă și în cadrul unităților subordonate, în cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne și în cadrul unităților subordonate, precum și în cadrul laboratoarelor de analize medicale, a precizat Ministerul Sănătății.

„Vrem să promovăm actul normativ în regim de urgență. Aceste măsuri sunt necesare în contextul epidemiologic actual, cu o creștere importantă a numărului de cazuri, când trebuie asigurată siguranța pacienților, dar și a personalului medical. Sistemul medical, prin excelență, se bazează pe știință, inovație și tehnologie, în care un loc important în dețin vaccinurile”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close