Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Trei scenarii teribile privind evoluţia războiului declanşat de Rusia în Ucraina | Ce ultimatum poate da NATO

Trei scenarii teribile privind evoluţia războiului declanşat de Rusia în Ucraina | Ce ultimatum poate da NATO

În toate instituțiile europene și internaționale sunt analizate scenarii pentru a determina evoluția războiului Rusiei în Ucraina. Iată 3 dintre ele care ar putea avea un impact devastator asupra tuturor. 

Trei scenarii teribile privind evoluţia războiului declanşat de Rusia în Ucraina | Ce ultimatum poate da NATO
Sursa foto: Colaj Antena 3 CNN | Pixabay & Pexels
de Claudia Popovici    |    03 Noi 2022   •   22:42

Războiul Rusiei în Ucraina a ajuns la ziua 253. Bombardamente puternice au fost raportate, joi, în zone extinse din Ucraina, deteriorând infrastructura, inclusiv alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Zaporojie.

În acest context, toate instituțiile europene și internaționale analizează scenarii pentru a determina evoluția războiului dar şi efectele pe care le poate avea asupra tuturor. 

1. Rusia ar putea folosi arma nucleară tactică

Rusia ar putea folosi arma nucleară tactica asupra teritoriului Ucrainei. Vladimir Putin ordonă lansarea unei rachete nucleare tactice din Marea Neagră așa cum ne-a spus cât se poate de clar ministrul Apărării, Serghei Şoigu.

Această rachetă lovește Kiev sau Odesa, acolo unde vor fi zeci de mii de morți, potrivit specialiștilor militari, și va avea loc activarea alertei CBRN ( n.r. chemical, bacteriological, radiological nuclear alert).

Adică alerte pentru bombă nucleară, pentru bombă de distrugere în masă în Ucraina, cu posibila afectare a țărilor din vecinătatea Ucrainei.

Armata ucraineană lovește drept răspuns, întreaga flotă rusă la Marea Neagră și o scufundă.

A reușit până în momentul de față să scufunde patru nave, dintre care una nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră, crucișătorul Moskva.

Apoi se convoacă de urgență consiliul de securitate al Organizației Națiunilor Unite, Consiliul Nord-Atlantic, la nivel de șef de stat în NATO. Acesta este prima parte a scenariului pesimist pe care absolut toate statele și instituțiile politico-militare îl au în vedere.

2.  NATO e forțată să intervină în Marea Neagră pentru a proteja apele teritoriale ale țărilor membre riverane România, Turcia și Bulgaria

NATO e forțată pentru că ar însemna o prezență suplimentară, care în momentul de față se lovește de convenția de la Montreux din 1936 care interzice navelor militare să aibă o prezență permanentă în bazinul Mării Negre.

Dacă ar apărea o lovitură nucleară tactică din partea Rusiei asupra Ucrainei din bazinul Mării Negre e posibil ca Turcia să permită relaxarea acestei convenții și prezența unor nave militare NATO în Marea Neagră pentru protejarea țărilor riverane.

Sunt trimise nave, aeronave de luptă, sunt suplimentate trupele din grupurile de luptă existente pe flancul estic, inclusiv în România. Forța de răspuns a NATO este activă 24 din 24 de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Patrulări de avioane de luptă, de avioane de supraveghere aeriană, prezență navală și supraveghere cu radare extrem de performante. Este acordat ajutor militar activ Ucrainei pentru eliberarea teritoriului și gestionarea consecințelor loviturii nucleare din partea Rusiei. 

3. Iminența unui război Rusia-NATO

Acest scenariu este lucru cel mai nedorit. Telefoanele roșii între capitalele occidentale și Moscova se încing. Se încetează orice relație politică, economică și militară cu Rusia, care este supusă unui blocaj total în vest.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) pregătește intervenția trupelor de menținere a păcii în Ucraina, pe liniile de front în Donbas, Herson și Nicolaiev.

Vladimir Putin este pus sub acuzare pentru crime de război. Este dat în urmărire internațională, iar Rusia se apropie de colaps economic.

Moscova este avertizată oficial să nu treacă la nivelul următor al arsenalului nuclear strategic.

În caz contrar, va suporta consecințe devastatoare. Avertismentul pe care îl primește Rusia va fi în felul următor: lovirea tuturor sistemelor energetice și cibernetice, eliminarea centrelor de comandă și comunicații fără de care nu mai poate fi lansat niciun fel de ordin militar.

Practic, armata este "decapitată" și niciun fel de coordonare și de comandă nu va mai putea fi lansată de la Moscova și din sediul marilor unități de pe teritoriul Rusiei.

×
Subiecte în articol: Ucraina atac nuclear NATO Marea Neagrã
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close