Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Boc și compania cocoșează România

Boc și compania cocoșează România

Boc și compania cocoșează România
18 Iun 2010   •   17:40
Andreea Munteanu

Impozitele cocoșează România la propriu. După ce a ieșit victorios în lupta cu Parlamentul și are liber la tăiat salarii de bugetari și pensii, guvernul Boc continuă să aplice lovitură după lovitură. Azi aflăm că e cert - de la 1 iulie tichetele de masă, tichetele cadou și tichetele de vacanță vor fi impozitate. Mai grav, drepturile de autor vor fi împovărate de impozite năucitoare. Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Fiscal, beneficiarul drepturilor de autor poate ajunge să dea statului 80 la sută din ce câștigă dacă firma pentru care lucrează este în imposibilitatea de a-și achita obligațiile. O asemenea prevedere ar afecta direct peste cinci sute de mii de persoane.

În același timp aflăm date noi despre cheltuielile aberante din companiile de stat. Romgazul a dat 45 000 de euro pe o limuzină sport de 300 de cai putere care atinge suta de kilometri în 5 secunde, iar Transgazul s-a dotat cu vreo 20 de laptopuri ultraperformante a 2 100 de euro bucata.

În țară mai mulți bătrâni au încercat să-și pună capăt zilelor de disperare că nu mai au din ce trăi. Fără a încerca să panicăm pe cineva, vom discuta subiectul cu medicul Tudor Ciuhodaru, șeful UPU Iași.
Ultraoptimist, democrat liberalul Ioan Oltean ne anunță de la Bistrița că sărăcia va lua sfârșit mai repede decât ne dăm seama. Să-l credem pe el sau pe consilierul guvernatorului BNR potrivit căruia măsurile luate până acum de guvernul Boc nu garantează nicicum creșterea economică.

Ca și cum toate astea n-ar fi de ajuns, de la Ministerul Agriculturii-primim o altă veste năucitoare-practica agricolă va deveni obligatorie pentru copiii din clasele 1-8. Ca să învețe cum se culeg fructele și ce înseamnă o dietă sănătoasă. Am pierdut noțiunea timpului sau nu, în ce epocă trăim?
Încercăm să vedem ce ne așteptă și ce ar fi de făcut cu Ecaterina Andronescu-PSD, Niels Schnecker și Marius Pieleanu. De la Targu Mures va intra in legatura directa cu noi liberalul Ciprian Dobre, iar de la Iasi medicul Tudor Ciuhodaru.

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close