Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Investiții de criză: 50.000 de euro pentru catapeteasma bisericii din curtea Președinției

Investiții de criză: 50.000 de euro pentru catapeteasma bisericii din curtea Președinției

Investiții de criză: 50.000 de euro pentru catapeteasma bisericii din curtea Președinției
13 Mai 2010   •   17:22
Dana Grecu
Vicepreședintele PDL Theodor Stolojan critică măsurile anticriză. A tăia 25% fără să regândești sistemul, fără să analizezi fiecare post ocupat într-o instituție publică înseamnă să ajungi într-o fundătură, spune Stolojan. În plus, guvernatorul și ministrul finanțelor ar fi trebuit să-și asume răspunderea pentru setul de măsuri și ar fi trebuit să-l prezinte, nu președintele. Considerațiile fostului premier Stolojan nu-i impiedica pe guvernanți să taie după ureche și să arunce pe piață informații pe surse. Azi am auzit că indemnizația pentru creșterea copiilor va scădea la 6 milioane de lei, de la 85 la sută din salariul pe ultimele 12 luni, cât e acum. Luni, mamele cu bebelușii în brațe vor protesta în fața Palatului Cotroceni, așa acum au făcut-o pensionarii.
S-au strâns deja 22.000 de semnături pe o petiție on line. Guvernul Băsescu-Boc a început războiul cu scutecele, după ce, anul trecut, a risipit 1,2 miliarde de lei noi pe stimulente pentru acoliții sistemului cocoțați în fotolii calde, la stat. Aflăm la Ordinea zilei că, a doua zi dupa ce a anunțat tăieri de-a valma, președintele a semnat pentru alocarea a 50.000 de euro ca să-și poleiască în aur catapeteasma bisericii din curtea Palatului Cotroceni. Anul trecut a cheltuit un milion de euro ca să refacă lăcașul de cult, renovat de Iliescu în 2004. Vorbim despre asta în contextul revoltelor din stradă , al nemulțumirii generale, al grevelor care vor bloca țara, dar și al conflictului mocnit din PDL, un partid în picaj, după ultimele gafe.
Au venit la Ordinea zilei Mircea Cosea, vicepresedinte UNPR, Miron Mitrea, senator PSD, Victor Ciorbea, fost premier al Romaniei, Mirel Ivascu, vicepresedinte BNS, vicepresedinte CES.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close