Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei SÂNGELE DE DUPA CIRC

SÂNGELE DE DUPA CIRC

SÂNGELE DE DUPA CIRC
17 Iun 2010   •   17:41
ANDREEA MUNTEANU

Tăierile sunt doar începutul și nu sunt un sacrificiu suficient. Pentru ca românii să revină la salarii decente, o sută de mii dintre ei ar trebui dati afară în cel mai scurt timp, a avertizat senin azi ministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu. Tot mai multe voci afirmă că 25% din salarii și 15 % din pensii vor rămâne tăiate minimum 2 ani de zile, iar cine crede că sfârșitul anului înseamnă și sfârșitul problemelor se iluzionează. Aflăm că parlamentarii PDL i-au spus premierului că s-au achitat de partea lor de înțelegere, adică au dat poporului circ, iar acum așteaptă să se achite și Boc-de partea lui - adică să dea poporului sânge. Dacă nici asta nu sună a plan de exterminare, atunci ce? Sau o fi doar o mostră de umor negru de criză.
Ziarul Financiarul publică azi o anchetă potrivit căreia 90 la sută dintre membrii Biroului Permanent Național fac afaceri cu statul. Detaliem subiectul. Am consemnat și o primă decizie vitejească a lui Emil Boc - a raționalizat benzina la stat, mai exact a tăiat cu 50% combustibilul pentru ministere. L-am auzit din nou spunând că fiecare minister trebuie să aibă doar 2 secretari de stat, rămâne de văzut și când se va întîmpla asta. De asemenea, a decis să-i roage pe angajații companiilor de stat să doneze într-un fond de solidaritate tot ce câștigă peste 80 de milioane. Să-i roage, ați înțeles bine, pentru că altă soluție n-a găsit decât să-i roage, iar apoi să-i amenințe că-i dă afară.
Mai discutăm la Ordinea Zilei și despre o tânără absolventă de Harvard care ar vrea să se întoarcă în România, doar că nu-i dă nimeni nici un post. Păi cum să-i dea când locurile sunt ocupate de blondele și brunetele din clientela politică?
La Ordinea Zilei au venit Sorin Minea-Romalimenta, Ioan Ghișe-PNl, Bogdan Niculescu Duvaz-PSD și Eugen Nicolicea-UNPR.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close