Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Semnal pentru Daniel Morar? - Radu TUDOR

Semnal pentru Daniel Morar? - Radu TUDOR

Semnal pentru Daniel Morar? - Radu TUDOR
08 Mai 2007   •   14:38

Ministrul Justiției Tudor Chiuariu a cerut Consiliului Suprem al Magistraturii revocarea procurorului Doru Țuluș din motive de "ineficiență". Chiuariu a declarat că, așa cum Legea privind înființarea Agenției Naționale de Integritate (ANI) a fost adoptată într-o formă mai dură și lupta împotriva corupției trebuie să fie mai dură. În sedinta de azi, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a amânat, marți, pentru 16 mai, discutarea propunerii de revocare a procurorului Doru Țuluș, admițând solicitarea formulată în acest sens de magistrat. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, până miercurea viitoare, procurorul urmând să primească motivarea solicitării de revocare și să-și pregătească o apărare.

 


Marți dimineață, Secția de procurori a decuzm cu șase voturi pentru și unul împotrivă, să ia în discuție solicitrea ministrului, în cea ce privește caracterul de urgență al acesteia. Pe un ton ferm, procurorul general al României, Codruța Kovesi, a cerut ministrului Justiției, Tudor Chiuariu, să explice în ce constă urgența unei astfel de solicitări, în condițiile în care cererea de revocare a lui Doru Țuluș - șeful Secției a 2-a a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) ”“ s-a înregistarat la CSM marți, adică în aceași zi în care Consiliul ar trebui să se pronunțe. În urma deliberărilor, Secția pentru procurori a CSM, cu majoritate de voturi, a decis să discute solicitarea ministrului, fără a antama fondul problemei. Primul punct al cererii ministeriale de revocare procurorului se referă la "cel mai mare număr de cauze nesoluționate" de către secția a II-a a DNA condusă de Țuluș.


 


Ulterior, membrii secției au decis, cu același număr de voturi, ca acest caz să fie discutat în ședință publică. Ministrul Justiției Tudor Chiuariu ceruse ca discuțiile privind cererea de revocare a lui Doru Țuluș să nu fie publice pentru a se putea discuta sincer și pentru a se clarifica aspectele privind activitatea de luptă împotriva corupției. Este demersul ministrului Justiției unul politic? Sau unul pur profesional? Va fi el încă o nouă filă a războiului dintre partizanii și adversarii lui Băsescu? Sau dorința ministrului Justiției e chiar un avertisment pentru seful DNA Daniel Morar? Discutăm la "Prime ediție" cu liderul PD Adriean Videanu și vicepreședintele PNL Ludovic Orban.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close