Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN 1.000 de copii au zburat cu avionul şi cu planorul, de ziua lor

1.000 de copii au zburat cu avionul şi cu planorul, de ziua lor

De ziua lor, copiii au fost la înălţime, la propriu. 1000 de copiii au zburat cu avionul şi cu planorul. Compania TAROM a organizat 7 zboruri pentru sărbătoriții zilei.

1.000 de copii au zburat cu avionul şi cu planorul, de ziua lor
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    01 Iun 2022   •   18:47

Toate filialele Aeroclubului României au deschizi azi porţile pentru micii iubitori de aviaţie. Piloţii le-au arătat elemente de acrobație şi au putut experimenta chiar şi un zbor cu planorul sau avionul.

"Astăzi avem o zi a porților deschise. La Clinceni , avem mai multe tipuri de formație de la avioane de şcoala la avioane ușoare de formație, avem si soluri de la campionii României", a spus Alex pilot cu o experienţă de 12 ani.

"Îmi plac acrobațiile, sunt foarte frumoase. Da, vreau să fiu pilot", spune un copil. 

"Am văzut avioane, avioane militare balonul cu aer cald", mai spune un micuț.

"Mi-a plăcut cum a făcut proba avionul 2 şi 5, în avionul 2 e o fata care are experienta si a resuit să facă tumbe şi să ne facă cu mâna", mai spune o fetiță. 

Şi pe aeroportul Otopeni copiii şi-au sărbătorit ziua în zbor. Compania Aeriană TAROM le-a dedicat celor mici 7 zboruri în care au făcut cunoștință cu personalul navigant, au vizitat cabina piloților şi au aflat ce presupune mai exact pilotarea şi cum funcționează aparatura de bord.

 

×
Subiecte în articol: Ziua Copilului
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close