Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Afacere din tragedii la morga unui spital din Botoșani. Angajații primeau șpagă de la o firmă de pompe funebre

Afacere din tragedii la morga unui spital din Botoșani. Angajații primeau șpagă de la o firmă de pompe funebre

Angajaţii de la morga Spitalului Judeţean din Botoșani au făcut o afacere din tragedii. Aceștia transportau decedaţii către o firmă de pompe funebre. Drum pentru care primeau 400 de lei pe om.

Afacere din tragedii la morga unui spital din Botoșani. Angajații primeau șpagă de la o firmă de pompe funebre
Sursa foto: Hepta
de Cătălin Onofrei    |    07 Ian 2022   •   19:25

Doi angajaţi de la morga Spitalului Judeţean Botoşani ar fi îndreptat membrii familiei către o anumită firmă de pompe funebre, cu toate că aceasta nu era în acel moment autorizată pentru transportul persoanelor decedate.

Pentru fiecare cadavru direcţionat spre o firma de pompe, angajaţii de la morgă ar fi primit câte 400 de lei. Mai exact, de la sfârşitul lunii decembrie şi până acum, ar fi încasat în jur de 5.000 de euro. Bani obţinuţi ilegal pentru că nici firma şi nici spitalul nu erau autorizaţi pentru a face acest lucru.

„Polițiștii din cadrul serviciul de investigații a criminalității economice desfășoară cercetări într-un dosar penal privind infracțiunile de abuz în serviciu și exercitarea unei profesii fără drept.

Sunt vizaţi un bărbat de 47 de ani, care lucrează ca autopsier, o femeie de 58 de ani, angajată ca îngrijitoare, dar şi un bărbat de 36 de ani, soţul titularului unei firme de pompe funebre. În unitatea medicală s-ar fi demarat acum o anchetă internă.”, a transmis Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

×
Subiecte în articol: Botoșani morga pompe funebre cadavru spital
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close