Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Când va fi gata Autostrada Moldovei. Primele imagini cu tronsonul Bacău - Paşcani

Când va fi gata Autostrada Moldovei. Primele imagini cu tronsonul Bacău - Paşcani

News Hour With CNN a difuzat primele imagini cu mult-aşteptata şi controversata Autostradă a Moldovei. Tronsonul Bacău - Paşcani are o lungime totală de 77,39 kilometri şi o valoare de 5,8 miliarde de lei, bani din PNRR.

Când va fi gata Autostrada Moldovei. Primele imagini cu tronsonul Bacău - Paşcani
Sursa foto: Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iul 2022   •   19:16

CNAIR a făcut publice aceste imagini şi a transmis astăzi spre validare contractele celor trei loturi care compun tronsonul Bacău - Paşcani.

Asta după ce luna trecută, chiar ministrul Transporturilor a semnat primele două contracte pentru alt lot al acestei autostrăzi, respectiv Ploieşti - Buzău, cu o lungime de 63 de kilometri.

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a intervenit, astăzi, în exclusivitate la News Hour With CNN, unde a explicat despre ce înseamnă aceste contracte semnate date spre validare.

Autostrada Moldovei ar înlocui DN2

"Practic, înseamnă că încă peste 77 de kilometri se apropie de  faza de licitare şi, în această logică, se apropie şi de faza de semnare a contractelor, şi de construcţie efectivă. 

Aceste contracte, pe A7 au un specific. Iniţial au fost scoase la licitaţie contracte pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic, tocmai pentru a ne permite ca ulterior, adică în această fază în care suntem acuma, să scoatem direct construcția la licitație. Deci, imediat ce avem contractele semnate, putem să intrăm direct în construcție.

Autostrada A7 ar trebui să fie gata în 2026

Toată această autostradă, de la Ploieşti la Paşcani are o lungime de 320 de kilometri, este finanțată din PNRR, deci practic, în 2026, acești 320 de kilometri ai Autostrăzii 7 , Autostrada Moldovei trebuie finalizată. Cele mai avansate sunt primele două loturi din sectorul din Muntenia al autostrăzii, adică din tronsonul Ploiești-Buzău, conttacte care au fost deja semnate. La sfârșitul lunii august va fi dat ordinul de începere și practic vom avea primul buldozer pe aceste tronsoane", a anunţat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, în exclusivitate la News Hour With CNN de la Antena 3.

Contractele pentru construcția unui nou tronson din Autostrada Moldova urmează să fie lansate în licitație

CNAIR a transmis astăzi spre validare la ANAP documentațiile pentru atribuirea contractelor necesare construcției celor 3 loturi ale Autostrăzii Bacău-Pașcani, cu o lungime de 77,39 km.

Valoarea estimată a celor trei contracte finanțate prin PNRR este de 5,858 miliarde de lei (fără TVA).

- Lotul 1 (30,3 km), cuprins între Săucești (Bacău) și Trifești, are o valoare estimată de 2,04 miliarde de lei (fără TVA).

- Lotul 2 (18,99 km), cuprins între Trifești și Gherăiești, are o valoare estimată de 1,60 miliarde de lei (fără TVA).

- Lotul 3 (28,09 km), cuprins între Mircești și Pașcani, are o valoare estimate de 2,21 miliarde de lei (fără TVA).

Constructorii care vor câștiga aceste contracte trebuie să finalizeze lucrările în cel mult 30 de luni.

ANAP are la dispoziție maximum 10 zile, conform legii, pentru verificarea documentelor, iar după validare CNAIR va putea lansa licitațiile propriu-zise ale contractelor pentru execuția lucrărilor.

×
Subiecte în articol: autostrada moldovei News Hour with CNN
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close