Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Capcanele criptomonedelor. Tot mai multe platforme promit îmbogățirea peste noapte, dar clienții rămân cu portofelele goale

Capcanele criptomonedelor. Tot mai multe platforme promit îmbogățirea peste noapte, dar clienții rămân cu portofelele goale

Atenție la capcanele legate de criptomonede. Tot mai multe platforme, care vă promit îmbogățirea peste noapte apar în mediul online.

Capcanele criptomonedelor. Tot mai multe platforme promit îmbogățirea peste noapte, dar clienții rămân cu portofelele goale
Sursa foto: Pixabay
de Alex Ungureanu    |    Silvian Trandafir    |    08 Iun 2021   •   19:21

Dacă introduceți datele personale, sunteți contactați încontinuu de așa ziși consultanți care vă spun cum vă deveniţi bogați. După ce ați băgat banii, aceștia manipulează piața, şi rămâneţi cu portofelele goale.

În România, piața de criptomonede a crescut în ultimii doi ani cu peste 20%. Estimarea specialiștilor este că piața de capital depășteste 150 de milioane de euro.

Problema este că majoritatea celor care investesc în monedele virtuale sunt începători, iar din această cauză sunt predispuși la înșelătorii.

Specialiștii din domeniu îi avertizează pe amatori să fie prudenţi.

"Noi subliniem foarte mult partea de siguranță în acest bussines. Dacă cineva îți spune că o să-ți câștige averea peste noapte sau o să te ajute, gândiți-vă că dacă putea să facă asta pentru el, probabil nu mai avea nevoie să poarte discuția cu dumneavoastră", expert vânzări Bitcoin România.

"Trebuie să fiți atenți la denumirea paginii pe care o accesați, de cele mai multe ori paginile clonate au o denumire asemănătoare dar nu identică cu cea originală din aceasta ori lipsește o literă și orice detaliu contează", a explicat un ofițer IGPR, pentru News Hour with CNN.

Autoritățile desfășoară frecvent activități informativ-preventive pentru prevenirea fraudelor online.

×
Subiecte în articol: criptomonede internet capcane
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close