Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce se întâmplă cu milioanele de asigurați la City Insurance

Ce se întâmplă cu milioanele de asigurați la City Insurance

Solicitarea falimentului City Insurance începe să aibă efecte nu tocmai plăcute în service-urile de la noi. Multe refuză să mai repare maşini pe poliţe încheiate la City.

Ce se întâmplă cu milioanele de asigurați la City Insurance
Sursa foto: Hepta
de Silvian Trandafir    |    20 Sep 2021   •   19:38

Cele peste 3 milioane de români care au o poliţă încheiată la compania falimentară vor rămâne în continuare cu RCA-ul activ, asigurat de Fondul de Garantare.

Ce se întâmplă cu păgubiţii

În acest caz, păgubitul nu se mai duce la asigurator pentru constatare şi celelalte demersuri legale, ci se adresează Fondului de Garantare.

În teorie totul ar rebui să meargă ca pe roate, în practică însă reprezentanţii servicurilor deja se plâng că au blocaje mari cu banii şi nu să mai încumetă să repare maşinile care vin cu astfel de poliţe.

”Odată cu situația City Insurace, care se află la un singur pas de faliment, prețurile la polițele RCA au crescut. Astfel, dacă în urmă cu două săptămâni v-ați fi făcut o poliță RCA la o mașină standard cu motor de 1,4, an 2005, șofer de 38 de ani, cu apoximativ 565 de lei, acum v-ați fi făcut aceeși poliță cu 858 de lei'', a arătat Silvian Trandafir, reporter Antena 3, la News Hour with CNN.

Cei mai afectați de această situație sunt șoferii

"Nu știu dacă există o explozie a prețurilor știu că există diferențe între. Este o piață liberă, eu cred că ea se va regla pentru că a apărut un gol pe piață de aproape 3 milioane de asigurați", a spus Lucian Heiuş, secretar de stat Ministerul Finanțelor.

Vinerea trecută, Autoritatea de Supraveghere Financiară a cerut falimentul City Insurace pentru că nu a îndeplinit cerința minimă de capital. 150 de milioane de euro.

Astfel ASF a retras autorizația de funcționare a societății și implicit dreptul de a mai vinde polițe. City Insurance era cel mai mare actor de pe piața de RCA cu peste 3 milioane de clienți.

Începând de astăzi, fondul de garantare al asiguraților va fi responsabil de polițele City Insurance

Cei care trebuie să-și repare daunele cu o poliță de la acest asigurător, trebuie să urmeze următorii pași.

Depunerea dosarului de daună la FGA, se poate trimite și prin poștă sau e-mail, după aprobare, se face constatarea daunei, se repară mașina, iar după se merge la FGA pentru cererea de plată direct în contul service-ului.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close