Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Deficitul bugetar, la un nivel record încă din primul trimestru din 2024. Cifrele contrazic declarațiile aleșilor

Deficitul bugetar, la un nivel record încă din primul trimestru din 2024. Cifrele contrazic declarațiile aleșilor

În lupta pentru putere şi fotolii calde, politicienii noştri evită să mai vorbească despre realităţile care din păcate nu-i fac nici populari şi nici credibili.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mai 2024   •   19:10

Celebra gaură din buget aproape că a fost ştearsă în totalitate din discursurile publice, iar atunci când sunt întrebaţi despre deficitul bugetar, aleşii dau vina pe războiul de la graniţă şi pe investiţiile în armata ţării.

Cât de mult s-a adâncit gaura din buget

Am ajuns, la trei luni de la începutul anului, la un deficit bugetar record, respectiv 36 de miliarde de lei, adică 2% din PIB-ul estimat pentru 2024.

Datele de la Ministerul Apărării Naţionale arată că doar 4,4 miliarde de lei au fost cheltuiţi pentru achiziţii de tehnică şi armament militar. Şi atunci de unde vine grosul? Ne spune alt minister, cel al Finanţelor. Avem cheltuieli de capital de 15 miliarde de lei. Ce sunt aceste cheltuieli? Salariile bugetarilor, bunuri şi servicii publice.

Ce este şi mai grav este că această sumă de 15 miliarde este de trei ori mai mare faţă de cea cheltuită anul trecut în aceeaşi perioadă pe aceleaşi lucruri. Aşa că, până la urmă cine adânceşte gaura din buget?

Şi, mai ales, la ce deficit bugetar vom ajunge la finalul anului, când noii aleşi vor fi deja instalaţi în scaunele înalte.
 

×
Subiecte în articol: gaura buget bani deficit deficit bugetar
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
MAE a refuzat intrarea în țară a unei delegații de la Kremlin. Rusia amenință
x close