Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Fermele verticale sunt fermele viitorului. Ce spun specialiştii din domeniul agriculturii

Fermele verticale sunt fermele viitorului. Ce spun specialiştii din domeniul agriculturii

Un start-up din domeniul agriculturii vine cu o propunere inovativă pentru furnizarea de legume și fructe proaspete: fermele verticale. Acestea se axează pe cultivarea plantelor în interior, pe niveluri suprapuse.

Fermele verticale sunt fermele viitorului. Ce spun specialiştii din domeniul agriculturii
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Ian 2022   •   20:13

Deşi foloseşte cu 95 la sută mai puţină apă decât agricultura tradiţională, producţiile sunt de 400 de ori mai mari faţă de o fermă convenţională.

Propunerea companiei Plenty pare desprinsă dintr-un film SF

Firma combină agricultura hidroponică pe verticală cu tehnologii precum camere infraroşu, lumini LED, senzori şi roboţi.

Compania utilizează o serie de pereţi verticali pentru a produce salată verde, tomate și căpșune, fără pesticide şi îngrăşăminte sintetice.

"Aducem culturile în interior, ferite de razele soarelui și de alte elemente nocive ale naturii, și le lăsăm să crească în cele mai bune condiții, într-un mediu perfect, zi de zi. Suntem entuziasmați să furnizăm oamenilor alimente fără pesticide, în multe situații, pentru prima dată", spune Nate Storey, cofondator start-up Plenty.

Culturile sunt uriașe, cu resursele de utilizare a solului minime, potrivit datelor oferite de companie.

"În funcție de tipul de recoltă, ambalăm ceea ce s-ar produce pe 60 până la 150 de hectare din ce producem pe un teren de doar jumătate de hectar", adaugă Nate Storey.

Specialiștii în domeniul agriculturii spun că aceste tipuri de ferme reprezintă viitorul

"Nu se pune problema de a desființa munca în agricultură. Este vorba mai degrabă despre reinstruirea și educarea lucrătorilor, astfel încât ei să se adapteze mai ușor viitorului în agricultură", spune Joshua Viers, Universitatea Merced din California.

Însă, nu toți cumpărătorii sunt încântați.

 


 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close