Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Fostul primar din Iași, Gheorghe Nichita, înapoi la închisoare | Decizie definitivă în dosarul "Amanta". Condamnare cu executare și pentru fostul șef al Poliției Locale

Fostul primar din Iași, Gheorghe Nichita, înapoi la închisoare | Decizie definitivă în dosarul "Amanta". Condamnare cu executare și pentru fostul șef al Poliției Locale

Magistrații Curții de Apel Iași s-au pronunțat astăzi în dosarul "Amanta". Fostul primar Gheorghe Nichita se întoarce, pentru 5 ani, la închisoare. Sentința este definitivă.

Fostul primar din Iași, Gheorghe Nichita, înapoi la închisoare | Decizie definitivă în dosarul "Amanta". Condamnare cu executare și pentru fostul șef al Poliției Locale
de Mia Lungu    |    30 Aug 2022   •   17:52

Fostul primar fusese condamnat inițial la 5 ani și 2 luni de închisoare, însă sentința a fost desființată, în condițiile în care unele fapte s-au prescris.

Pentru instigare la abuz în serviciu, Gheorghe Nichita a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Cuantumul pedepsei pentru instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, a fost majorat de la 4 ani la 5 ani închisoare.

În același dosar a fost condamnat și fostul șef al Poliției Locale, Liviu Hliboceanu, la 4 ani de închisoare. Totodată, instanța a majorat pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcţia de primar de la 4 ani la 5 ani.

Sentința Curții de Apel Iași în dosarul "Amanta" este definitivă.

Fostul primar a ieșit din închisoare anul trecut, după ce a fost condamnat pentru luare de mită.

În cadrul activităţilor operative desfăşurate astăzi, 30 august 2022, polițiștii vasluieni au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea. 

Marți, 30 august 2022, polițiștii Serviciului Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 65 de ani, domiciliat în municipiul Vaslui.

Pe numele acestuia, Tribunalul Iași a emis astăzi, 30 august 2022, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pe o perioadă de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de ”instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată”. 

Persoana sus-menționată a fost depistată, de polițiști, în municipiul Vaslui, fiind preluată de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și condusă la Penitenciarul Vaslui, în vederea executării pedepsei dispuse de către instanța judecătorească.

Ce fapte au stat la baza dosarului  “Amanta”

În dosarul „Amanta” Gheorghe Nichita a fost acuzat că şi-ar fi determinat subalternii de la Poliţia Locală să o urmărească pe fosta sa iubită, Adina Samson, operaţiunile desfăşurându-se din bani publici.

Pe lista inculpaţilor s-a aflat şi fostul şef al Serviciului de Urbanism de la Poliţia Locală, Ştefan Avârvarei, care şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnat deja la 2 ani şi două luni de închisoare cu suspendare.

Alături de Liviu Hliboceanu, Ştefan Avârvarei a fost acuzat de DNA că, la îndemnul primarului gelos, ar fi determinat mai mulţi poliţişti locali să o urmărească pe Adina Samson, prin comiterea infracţiunilor, Nichita obţinând pentru sine foloase nepatrimoniale.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close