Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Horia Moculescu rupe tăcerea în cazul lui Nicu Covaci: "Din cauza unui scandal mai vechi, Nicu a fost respins din UCMR. Trebuie să își ceară scuze!"

Horia Moculescu rupe tăcerea în cazul lui Nicu Covaci: "Din cauza unui scandal mai vechi, Nicu a fost respins din UCMR. Trebuie să își ceară scuze!"

Compozitorul Horia Moculescu rupe tăcerea în ceea ce îl privește pe Nicu Covaci. El a explicat pentru Antena 3 CNN de ce liderul Phoenix a fost respins din UCMR.

Horia Moculescu rupe tăcerea în cazul lui Nicu Covaci: "Din cauza unui scandal mai vechi, Nicu a fost respins din UCMR. Trebuie să își ceară scuze!"
Sursa foto: Facebook | Horia Moculescu | Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    16 Mar 2023   •   17:16

Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, spune că va da în judecată Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor, după ce nu a fost acceptat ca membru al organizației. Pentru că nu a obținut atestatul de compozitor, el nu va primi nici pensie.

Compozitorul Horia Moculescu a explicat, pentru Antena 3 CNN, că artistul ar fi fost respins, de fapt, din cauza unor scandaluri mai vechi și spune că acesta ar trebui să-şi ceară scuze.

"El a creat o antipatie, a vărsat și asupra Uniunii Compozitorilor nemulțumirile pe care le avea față de cinematografie. Conflictul lui a fost major cu Sergiu Nicolaescu. Toate supărările lui Nicu erau strict pecuniare. Uniunea a dovedit atunci cu documente ca nu a primit de la cinematografie niciun ban revenind din drepturile de autor pentru Nicu Covaci.

Citește și: Nicu Covaci a rămas fără pensie, la 75 de ani: "Sunt umilit" 

De ce? Pentru că exista o cutumă atunci nefericită. Nimic care ținea de interpretarea sau creația unui artist care părăsise țara în mod ilegal nu mai putea fi retribuit. Scandalul atunci s-a vărsat și asupra Uniunii, Uniunea nefiind parte la acest conflict și culmea este că atunci discuta despre Uniune în niște termeni absolut lamentabili, el fiind foarte nervos că el credea că are de primit 50 de mii de euro.

Normal era ca Nicu să își ceară scuze pentru ce s-a întâmplat atunci și astfel era primit cu brațele deschise. Și eu sunt pentru Nicu în Uniunea Compozitorilor, dar cu condiția să își ceară scuze", a explicat Hora Moculescu.

×
Subiecte în articol: Horia Moculescu Nicu Covaci
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close