Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini apocaliptice cu prăpădul lăsat în urmă de furtunile din România | În ce zone există încă pericol

Imagini apocaliptice cu prăpădul lăsat în urmă de furtunile din România | În ce zone există încă pericol

Noaptea albă pentru localnicii mai multor localități doljene, după ce a fost emisă o avertizare nowcasting hidrologică de cod roșu. Zeci de gospodării au fost inundate, iar oamenii sunt disperați că au pierdut totul.

de Claudia Popovici    |    16 Iun 2023   •   18:33

Este alertă în sud-vestul țării. Meteorologii au emis cod roșu de ploi torențiale. Vor cădea până la 80l/m² chiar în zonele care se confruntă deja cu inundații de amploare. Au fost intervenții dramatice ale pompierilor pentru salvarea unor oameni blocați de viituri, iar în unele localități apele au măturat totul în cale.

În comuna Grecești din județul Dolj, zona care este cea mai afectată de inundațiile din țară,este o situație critică, este o situație cum nu a mai fost întâlnită până acum. Aici plouă de peste 24 de ore, iar localnicii spun că nu mai trăit așa ceva.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pentru că situația s-ar putea înrăutăți oamenii spun că singurul lucru pe care îl pot face este să se roage ca aceste inundații să se oprească cât mai repede. La faţa locului acționează cu motopompe mai multe echipe de pompieri care încearcă să scoată apa din curțile oamenilor.

 Citeşte şi: Jumătate din ţară, măturată de ploi şi vijelii | Şefa ANM, anunţ de ultimă oră

Pericolul însă nu a trecut, pentru că şi în această după amiază ANM a emis mai multe avertizări de cod roşu de ploi, grindină şi vijelii pentru judeţul Dolj.

Pompierii din Argeș au intervenit pentru a salva două femei blocate în mijlocul șuvoaielor. Viiturile au afectat și mai multe localități din județul Caraș-Severin. Un șofer nu a respectat regulile de circulație pe timp de ploaie și s-a răsturnat pe carosabil.

"Am convocat Comitetul Județean de Situații de Urgență, a fost alertată grupa operativă, s-au dispus efectiv măsurile de alertă în teritoriu, la toate subunitățile, a fost informat Inspectoratul Național pentru Situații de Urgență", spune Cristian Gâfu, subprefect Caraş-Severin. 

Avertizarea de cod roșu de ploi abundente și inundații va rămâne în vigoare până mâine la prânz.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close