Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Israelul anunţă începerea ofensivei împotriva Fâşiei Gaza. A înrolat un număr record de 300.000 de rezerviști

Israelul anunţă începerea ofensivei împotriva Fâşiei Gaza. A înrolat un număr record de 300.000 de rezerviști

Israelul anunță că începe ofensiva împotriva Fâșiei Gaza cu cei mai mulți rezerviști mobilizați vreodată-peste 300.000. Între timp armata anunță un embargou total asupra enclavei și continuă tirurile de rachete către obiectivele militare controlate de Hamas.

Israelul anunţă începerea ofensivei împotriva Fâşiei Gaza. A înrolat un număr record de 300.000 de rezerviști
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Oct 2023   •   19:06

Mai mult, forțele armate israeliene au anunțat că au preluat controlul în localitățile de frontieră care fuseseră ocupate de jihadiști.

De cealaltă parte, gruparea Hamas continuă tirurile cu rachete înspre orașele israeliene și continuă să țină ostatici peste 130 de israelieni, inclusiv ofițeri de rang înalt.

Pe lângă blocada totală impusă împotriva enclavei, Israelul a anunțat că intră în ofensiva împotriva Hamas cu peste 300.000 de rezerviști, cel mai mare număr mobilizat vreodată.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare israeliene a declarat că Israelul deține "controlul" tuturor comunităților și în acest moment nu există lupte în interiorul Israelului, dar că este posibil să mai existe militanți Hamas pe teritoriul israelian.

Printre cei uciși în confruntările de la frontieră se numără și un soldat român. Moartea lui a fost confirmată de unchiul său într-o postare pe Facebook.

"Dragul meu nepot, iubitul nostru curajos și erou, Amir Fisher a căzut într-o luptă la granița Gaza. Nu există cuvinte care să descrie marea noastră tristețe și pierdere, lacrimile sufocă gâtul și sperăm să ne trezim repede din acest coșmar", a scris unchiul soldatului ucis pe rețeaua de socializare.

Între timp israelienii se mobilizează să doneze sânge pentru soldații răniți. La centrele de donare din marile orașe s-au format cozi uriașe.

Ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, a dat informații în legătură cu situația românilor pe care războiul declanșat de Hamas i-a surprins în Israel. Ea precizează că până luni dimineață au fost repatriați 802 cetățeni români.

Numărul celor rămași este încă necunoscut.

×
Subiecte în articol: Israel Fasia Gaza
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close