Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Marşul anti-sărăcie" a ajuns şi la Palatul Cotroceni | Oamenii cer creşterea salariilor şi a pensiilor

"Marşul anti-sărăcie" a ajuns şi la Palatul Cotroceni | Oamenii cer creşterea salariilor şi a pensiilor

Protestul anti-sărăcie a ajuns astăzi şi la Palatul Cotroceni. Copleşiţi de scumpirile la alimente şi de preţurile tot mai mari la facturi, oamenii cer creşterea urgentă a salariilor şi a pensiilor. Mulţi dintre ei nici măcar nu îşi mai permit să cumpere un coş plin de la supermarket.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Oct 2022   •   18:53

Profesori, ingineri, personal nedidactic, cu toţii s-au adunat astăzi în faţa Palatului Cotroceni.

Sute de oameni veniţi din toată ţara şi-au strigat nemulţumirile la uşa preşedintelui Klaus Iohannis.

"Eu i-aş spune domnului preşedinte doar atât: Domnule Preşedinte, nu terfeliţi numele celor care au fost înaintaşi, lăsând ţara să se ducă spre prăpastie printr-o nepăsare şi-o tăcere", a spus unul dintre protestatari.

Poveştile oamenilor sunt impresionante. Ajunşi la pensie, după peste 40 de ani de muncă, mai au bani doar pentru facturi şi mâncare, atât cât să poată trăi.

"Mi-a venit o factura de 6.600 și eu am pensie doar 4.000", spune un pensioar.

Oamenii spun că vor doar respectarea legilor. Cer deblocarea legii Dialogului Social, dar şi aplicarea, fără discriminare, a legii 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Guvernul a stabilit că veniturile pensionarilor vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023, însă momentan nu se ştie şi cu ce procent.

Până acum, PSD a susținut că pensiile ar trebui majorate cu 10%. Acest procent a fost avansat de Marius Budăi încă de acum câteva săptămâni, insistând că a fost agreat de cei din Partidul Social Democrat.
 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close