Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, umilit în cadrul unei dezbateri privind drepturile omului la ONU

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, umilit în cadrul unei dezbateri privind drepturile omului la ONU

Zeci de diplomați din Uniunea Europeană, SUA și Marea Britanie au decis să părăsească sala în momentul în care ministrul rus de externe Serghei Lavrov a luat cuvântul în cadrul unei dezbateri privind drepturile omului la ONU.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, umilit în cadrul unei dezbateri privind drepturile omului la ONU
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    01 Mar 2022   •   17:12

După ce și-a anulat prezența la eveniment din cauza blocării de către UE a curselor aeriene din Rusia, ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-a adresat consiliului pentru drepturile omului din cadrul ONU prin video call.

În momentul în care şi-a început discursul zeci de diplomați din Uniunea Europeană, SUA și Marea Britanie au decis să părăsească sala.

Potrivit Interfax, în intervenția sa, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a cerut SUA să retragă armele nucleare din Europa și să distrugă infrastructura asociată acestora.

„Este inacceptabil pentru noi ca, contrar prevederilor fundamentale ale Tratatului de neproliferare a armelor nucleare, să existe încă arme nucleare ale Statelor Unite pe teritoriul mai multor țări europene.

Practica vicioasă a comunității nucleare persistă prin misiunile cu participarea țărilor non-nucleare ale NATO”, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov. 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close