Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Parc devastat în timp ce se încerca reabilitarea lui cu 17 milioane de lei, la Constanţa

Parc devastat în timp ce se încerca reabilitarea lui cu 17 milioane de lei, la Constanţa

Un parc din Constanţa s-a tranformat din oază de linişte în zonă de asalt. Muncitorii au săpat şanţuri, tăind în proces şi rădăcinile copacilor. Au mers cu tranşeele pe unde au apucat, fără să respecte avizele de mediu pe care le primiseră. Acum specialiştii spun că vor trebui verificaţi toţi copacii, pentru că e posibil ca unul dintre ei să pice peste un trecător, odată ce se termină reabilitarea.

Parc devastat în timp ce se încerca reabilitarea lui cu 17 milioane de lei, la Constanţa
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2024   •   21:40

După ce 30 de ani nu s-a investit un leu în reamenajarea parcului, acum, când s-au pompat peste 17 milioane de lei în lucrările de reabilitare, acestea au început cu stângul.

”Această amenajare e pentu mărire parc verde, dacă ne uităm o să fie mai mult o betonare al acestui parc. 

S-a dat la o parte acel gard viu și apare un zid de beton, acele tipuri de garduri le vedem la pușcărie, cimitir și spitale”, a declarat Sorin Belu - activist de mediu.

Localnicii se arată total nemulțumiți de situația din prezent.

Un fel de puscarie cum ar veni, cu gard de ăsta, ori e parc ori...

Văd că din alee s-a redus foarte mult, se taie și copaci, a intrat pe alee, copacul îl taie. Nu este normal, dar nu avem ce face, asta e societatea în care trăim”, spun oamenii din zonă.

Citește și: Orașul din România care va avea primul parc atletic din țară, inspirat din Danemarca

Totodată, se pune problema siguranţei oamenilor care vor veni în Parcul de la Gară din Constanţa.

”Acolo vom acoperi cu pământ și va fi din nou spațiu verde, acele rădăcini să fie acoperite cu pământ”, spune Ionuț Rusu - viceprimarul Ctei. 

Înainte de a demara lucrările au fost primite avizele de la garda de mediu, o spune chiar viceprimarul oraşului. Doar că odată începute, planurile de reabiltiare nu au fost respectate.

”Am trimis echipa de dimineață și ce pot să spun eu, e prima dată cand un constructor lucrează în acest fel, sunt deșeuri de pământ amestecat cu dale de beton, care nu au ce căuta în mijlocul parcului printre copaci”, a declarat Steluță Popescu - Garda de Mediu Cta.

Parcul de la Gară este unul dintre cele mai mari din Constanţa, cu o suprafaţă de 45.000 de mp

×
Subiecte în articol: parc Constanța
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close