Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România care va avea primul parc atletic din țară, inspirat din Danemarca

Orașul din România care va avea primul parc atletic din țară, inspirat din Danemarca

Într-un oraș din România, autoritățile vor construi primul parc atletic din țară, inspirat după un proiect similar din Danemarca.

Orașul din România care va avea primul parc atletic din țară, inspirat din Danemarca
Sursa foto: Gettyimage
de Ioana Mircea    |    30 Ian 2024   •   18:00

Athletic Parc va fi realizat după modelul din Danemarca va avea o pistă de alergare în deal, de 309 metri, un bol centrifugal de alergare, o pistă de pumptrak, o zonă de aruncare a ciocanului dar și un mic lac de agrement.

Acesta va fi creat pe un teren de patru hectare și va avea parte și de implicarea arhitectului danez Flemming Overgaard, creatorul Athletic Exploratorium din Danemarca.

Citește și: Orașul din România unde se construiește un nou penitenciar, anul acesta. Va avea peste 400 de locuri

În următoarele luni va fi amenajată o pistă de alergare circulară de 400 metri, cu 6 culoare individuale de alergare și o pistă de sprint cu 8 culoare de alergare. 

”Proiectul include amenajarea infrastructurii pentru o multitudine de activități sportive (diferite tipuri de instalații și echipamente de atletism: sărituri, diferite tipuri de aruncări, diferite tipuri de alergare și zonă amenajată pentru ciclism, terenuri pentru jocurile de echipă).

Tot în acest complex parc vor fi realizate și construcții destinate activităților complementare sportului (vestiare, grupuri sanitare, spatii administrative, spații de depozitare, spații multifuncționale”, se precizează în descrierea proiectului.

Consiliul Județean Bacău a scos la licitație în urmă cu câteva luni, execuția parcului, care ar putea purta numele marei atlete Doina Melinte.

Acesta va fi construit pe strada General Stefan Gușe, nr. 2, din municipiul Bacău, vizavi de Penitenciarul Bacău.

Licitația a fost câștigată de asocierea Conextrust (lider) - Routte Construct - Evalcons Tech, care au subcontractanți companiile Regenergy, Build Instal Electric, Keingart Aps, Pro Hidro Instal, Consulting Grup Expert, Dasitrade si Ischia. Valoarea investiției este estimată la 14,5 milioande de euro, potrivit adevarul.ro.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close