Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România unde se construiește un nou penitenciar, anul acesta. Va avea peste 400 de locuri

Orașul din România unde se construiește un nou penitenciar, anul acesta. Va avea peste 400 de locuri

România va avea un nou penitenciar, până la sfârșitul anului. Acesta va fi unul dintre cele mai moderne de la noi din țară. Cel puțin așa se arată în proiect.

de Vasile Dale    |    Ioana Mircea    |    29 Ian 2024   •   14:00

Lucrările la acest penitenciar au început în anul 2022 iar la finalul lui 2024 va fi finalizat. Fondurile sunt asigurate de Guvernul Norvegiei.

Aici cel mai probabil își va ispăși și o parte a pedepsei și Cătălin Cherecheș, fostul primar al municipiului Baia Mare, în cazul în care va fi extrădat din Germania.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini penitenciarul nou din Baia Mare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Unitatea de detenție va avea 420 de locuri și va aduce un concept unic în sistemul penitenciar din România.

În noul penitenciar, deținuții vor avea sală de spectacole, bibliotecă, bucătărie unde cei privați de libertate își vor putea găti singuri, spălătorie unde își vor putea spăla hainele singuri.

Citește și: Locurile din România în care vor fi construite două penitenciare, anul viitor. Anunțul ministrului Justiției

Toate, realizate după modelul norvegian de detenție. Investițiile s-au ridicat la suma de 37 de milioane de lei, iar 85% sunt fonduri externe nerambursabile.

Dincolo de actualele ziduri exterioare ale Penitenciarului din Baia Mare lucrează la noua construcție zeci de muncitori, mare parte chiar actuali deținuți.

În momentul de față în Penitenciarul Baia Mare se află peste 300 de deținuți. Aceștia au asigurate condiții decente de detenție. Conform informațiilor noastre, fiecărui deținut îi este asigurat aproximativ 3 mp de spațiu, puțin sub limita recomandată de Uniunea Europeană.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close