Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Raed Arafat, replică pentru Avocatul Poporului: ”E o manipulare a unei informații într-un sens absurd”

Raed Arafat, replică pentru Avocatul Poporului: ”E o manipulare a unei informații într-un sens absurd”

Raed Arafat, șeful DSU, îi dă replica lui Renate Weber, Avocatul Poporului, după reacția pe care a avut-o aceasta cu privire la sistarea intervențiilor care nu sunt urgente în spitale. Arafat susține că ”e o manipulare a unei informații într-un sens absurd”.

Raed Arafat, replică pentru Avocatul Poporului: ”E o manipulare a unei informații într-un sens absurd”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    06 Oct 2021   •   22:09

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, instituția s-a sesizat din oficiu în contextul declarațiilor șefului DSU, Raed Arafat, care a anunțat luni că, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19, managerii unităților sanitare publice cu paturi vor suspenda internările pentru operații şi pentru alte tratamente şi investigații care nu reprezintă urgențe, cu anumite excepții.

”În primul rând, e o manipulare a unei informații într-un sens absurd. Ordinul permite continuarea tratamentelor și intervențiilor, unde nu se pot amâna, cazurile oncologice, urgențele și nu se blochează activitatea ambulatoriilor. 

Noi, ca medici, și nu mai e treaba avocaților, treaba noastră este să prioritizăm și să alocăm resursele pentru a salva cât mai multe vieți”, a declarat Raed Arafat, într-o intervenție la News Hour with CNN de la Antena 3.

Avocatul Poporului: "Ar fi inadmisibil. Nu putem să forțăm oamenii să se ducă în sistemul privat de sănătate"

Avocatul Poporului, Renate Weber, atrage atenția asupra consecințelor dezastruoase pe care le-ar avea suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale asupra pacienților, decisă de autorități.

"Așa ceva ar fi inadmisibil. Noi am simțit că este momentul să atragem atenția asupra consecințelor pe care un astfel de ordin le-ar putea avea. Lucrul acesta cu neprimirea celorlalți bolnavi, alții decât cei de COVID, l-am trăit și anul trecut și credeam că am învățat destule din greșelile anului trecut că să nu le repetăm și anul acesta", a spus Renate Weber, la Antena 3.

"Oamenii au dreptul să primească îngrijiri medicale în sistemul de stat. Nu putem să forțăm oamenii să se ducă în sistemul privat, nici nu ar avea posibilitățile financiare pentru așa ceva. Nu e normal. Oamenii contribuie la sistemul de asigurări de sănătate și au dreptul să fie îngrijiți în conformitate cu bolile pe care le au, chiar dacă unele nu sunt urgențe", a adăugat Avocatul Poporului.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Avocatul Poporulu
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close