Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce restricții au rămas valabile de Revelion. M.A.I. trimite peste 16.000 de efective în stradă

Ce restricții au rămas valabile de Revelion. M.A.I. trimite peste 16.000 de efective în stradă

Sunt peste 60 de petreceri în aer liber de Revelion. Peste 120.000 de persoane ar putea participa, conform datelor MAI.

Ce restricții au rămas valabile de Revelion. M.A.I. trimite peste 16.000 de efective în stradă
Sursa foto: Pixabay.com/newsong
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2021   •   18:38

Deşi majoritatea restricţiilor sunt suspendate la trecerea dintre ani, mii de angajaţi MAI vor fi în stradă astfel încât cele în vigoare să se respecte. 

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR, a vorbit la "News  Hour with CNN" despre restricţiile ce sunt în vigoare în noaptea de Revelion şi cum vor acţiona poliţiştii.

În spațiul public aglomerat trebuie să purtăm în continuare mască de protecție.

Atenţie! Cei care sunt în carantină sau izolare trebuie să rămână în case.

În acest an, cei care au certificat verde pot petrece noaptea dintre ani inclusiv la restaurant

"În noaptea de Revelion sunt ridicate anumite restricţii. Activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor, cafenelelor, teraselor este permisă cu până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului respectiv, fără restricţii de oră", a spus Georgian Drăgan.

Potrivit lui, poliţiştii sunt la datorie alături de celelalte structuri ale M.A.I. pentru a se asigura că nu se produc evenimente negative şi pentru a asigura o reacţie rapidă la sesizările venite din partea cetăţenilor.

Efective în stradă de Revelion:

- 9.000 de polițiști
- 7.000 de jandarmi.

Cum ne ferim de COVID-19 la petrecerile de Revelion. Măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii

Vaccinarea este cea mai sigură formă de a preveni formele severe ale infecţiei cu SARS-CoV-2 şi este recomandată de specialişti. De asemenea, medicii ne recomandă să respectăm măsurile de distanţare, de igienă personală şi să purtăm masca de protecţie.

În situaţia în care ne întâlnim cu bunici sau persoane vulnerabile, este bine să ne testăm înainte pentru a le proteja. Testarea este recomandată şi dacă avem simptome, iar dacă rezultatul este pozitiv trebuie să contactăm medicul de familie.

În cazul în care suntem pozitivi, nu trebuie să luăm antibiotice şi nici alte medicamente care nu sunt recomandate de medicul curant.

Pulsoximetrul şi termometrul ne ajută să ne monitorizăm starea de sănătate.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close