Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Rusia a testat o rachetă balistică cu capacitate nucleară. Putin o descrie ca inegalabilă

Rusia a testat o rachetă balistică cu capacitate nucleară. Putin o descrie ca inegalabilă

Rusia a declarat miercuri că a lansat testarea rachetei sale balistice intercontinentale Sarmat, o nouă completare la arsenalul său nuclear despre care președintele Vladimir Putin a spus că le va da de gândit inamicilor Moscovei.

Rusia a testat o rachetă balistică cu capacitate nucleară. Putin o descrie ca inegalabilă
Sursa foto: Twitter/ Newsweek
de Cerasela Stafie    |    20 Apr 2022   •   18:31

Vladimir Putin a apărut la televiziunea rusă și i s-a spus de către armată că racheta a fost lansată de la Plesetsk, în nord-vestul țării, și a lovit ținte în peninsula Kamceatka, în estul îndepărtat.

"Noul complex are cele mai înalte caracteristici tactice și tehnice și este capabil să depășească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are analogi în lume și nu va mai avea mult timp", a spus Putin.

”Această armă cu adevărat unică va consolida potențialul de luptă al forțelor noastre armate, va asigura securitatea Rusiei împotriva amenințărilor externe și va oferi de gândit celor care, în căldura unei retorici agresive frenetice, încearcă să ne amenințe țara”.

Sarmat este o nouă rachetă balistică intercontinentală grea pe care Rusia ar trebui să o desfășoare cu zece sau mai multe focoase pe fiecare rachetă, potrivit Serviciului de Cercetare al Congresului SUA.

Este în dezvoltare de ani de zile și, prin urmare, testarea lansării sale nu este o surpriză pentru Occident, dar vine într-un moment de tensiune geopolitică extremă din cauza războiului Rusiei în Ucraina.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close