Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Semaforul alimentelor, ce este și cum funcționează. Fiecare culoare arată cât de sănătoase sunt produsele

Semaforul alimentelor, ce este și cum funcționează. Fiecare culoare arată cât de sănătoase sunt produsele

Semaforul alimentelor ne salvează de accidente gastronomice. În cazul în care dorim să mâncăm și mai sănătos, ne putem ghida după el, chiar în magazine.

Semaforul alimentelor, ce este și cum funcționează. Fiecare culoare arată cât de sănătoase sunt produsele
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    25 Mai 2021   •   18:40

Sistemul e dezvoltat la nivel internațional de experţi în domeniul nutriției, însă la noi abia acum începe să fie utilizat. Practic, alimentele de la raft sunt semnalizate în cinci culori, în funcție de cât de bune sau nocive sunt pentru sănătate.

Oamenii pot afla acum mai uşor ce fel de produse consumă cu ajutorul ''semaforului alimentelor''. Culoarea verde indică faptul că produsul este unul sănătos şi poate fi consumat în cantităţi mai mari.

Galben arată că cei care doresc să consume produsul respectiv al trebui să fie prudenţi, iar culoarea roşie arată că alimentul ar trebui consumat extrem de rar - pentru că are un conţinut ridicat de grăsimi, zahăr sau sare.

Semaforului alimentelor indică mai mereu culoarea roșie la raionul cu dulciuri, în principal din cauza conținutului ridicat de zahăr. Asta înseamnă că puteți consuma, însă cu moderație și mai mult de poftă.

În străinătate ''semaforul alimentelor'' există în majoritatea supermarket-urilor însă, în România, doar un singur lanţ de magazine a început să îl folosească.

Totuşi, nu pe toate produsele pot fi observate culorile definitorii, ci doar pe cele aduse din import, cele bio sau marcă proprie. Sistemul nu a fost agreat la nivel european pentru toate alimentele pentru că, în unele cazuri, poate induce clientul în eroare, spun experţii.

×
Subiecte în articol: semafor alimente magazin mancare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close