Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cel mai scump brad din România stă în depozitul primăriei și anul acesta

Cel mai scump brad din România stă în depozitul primăriei și anul acesta

Cel mai scump brad din România, în valoare de 100 de mii de euro va rămâne, ca şi în ultimii doi ani, tot în depozitele primăriei din Târgu Jiu.

de Gabriela Mladin    |    22 Noi 2023   •   19:29

Consiliul local spune că pentru amplasarea lui ar fi fost nevoie de o platformă din beton. Astfel, au preferat să scoată încă 15 mii de lei din bugetul local pentru amplasarea unui brad natural.

Bradul a fost achiziţionat de primăria Târgu Jiu în 2012. Are o înălţime de peste 22 de metri şi peste 8.000 de leduri. Deşi a costat o avere, autorităţile locale au luat decizia să nu îl expună.

”Din păcate, deși am căutat soluții pentru a-l putea amplasa într-o altă zonă a municipiului Târgu Jiu, încă nu am găsit soluția tehnică pentru ca acest brad să poată fi pus într-un cartier din municipiu. Ne-am fi dorit acest lucru”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Bradul de 100.000 de euro putea fi montat la Târgu Jiu doar în centrul orașului, pentru că din punct de vedere tehnic îi trebuie o platformă betonată de 80 de metri pătrați.

Autoritățile au decis ca în centrul orașului sa monteze un brad natural, ca și anul trecut.

Pentru bradul de o sută de mii de euro, patru angajați plătesc deja, având popriri pe salarii, după ce Curtea de Conturi a declarat achiziția ilegală. Inspectorii au susținut că această tranzacție a fost făcută fără aprobarea consiliului local, iar prețul nu s-a regăsit in totalitate în achiziție.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close