Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Tatăl criminalului de la Bran, declarații cutremurătoare: "Avea o agitaţie. Şi cu mine a fost agresiv"

Tatăl criminalului de la Bran, declarații cutremurătoare: "Avea o agitaţie. Şi cu mine a fost agresiv"

Principalul suspect în cazul dublei crime de la Bran a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, după ce a recunoscut parţial ce a făcut. Tatăl acestuia a povestit care ar fi fost motivul conflictului dintre cei trei.

Tatăl criminalului de la Bran, declarații cutremurătoare: "Avea o agitaţie. Şi cu mine a fost agresiv"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2023   •   20:49

O bucată de pământ și o streașină. De ani de zile au fost motive de ceartă, procese, discuții și ură. Ieri conflictul s-a încheiat cu un dublu asasinat.

Criminalul este chiar vărul bărbatului de 38 de ani și vecin deopotrivă, cu care se certa pentru o bucată de pământ. Într-un exces de furie, bărbatul a dat buzna în casa celor doi soți și i-a ucis cu sânge rece pe amândoi.

Ura dintre cei doi veri s-a născut în momentul în care Nicolae Pepene a început să își construiască o casă lângă vărul său.

"Dușmănie  de la un șanț. A vrut să se racordeze la apă și el a venit la o juma de metru pe lângă casa mea și a făcut șanțul așa. În unele locuri a trecut pe terenul meu", spune Ioan Pepene, tatăl suspectului dublei crime de la Bran.  

"A făcut căsuța aia mâna lui și prin munca lui și a spus că nu se însoară până nu termină casa nu mă în sor până nu termin casa. Să stau eu în casa mea cu soția mea. Erau foarte fericiți", spune o vecină.

"Inculpatul nu a recunoscut fapta în întregime, în sensul că din declarație date a recunoscut numai împunsăturile cu cuțitul, nu și agresiunea cu toporul", spune Adrian Radu, procuror. 

Ieri bărbatul ar fi dat buzna în casa celor 2 soți și a ucis cu sânge rece pe amândoi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Filmul dublei crime din Bran. Cum au fost uciși cei doi soți și motivul care a dus la tragedie

Tatăl acestuia a povestit că atacatorul ar avea probleme psihice declanșate odată cu moartea mamei lui.

"Ține mult la ea. Ținea mult de tot. Și când am murit în 2015  și el de-atuncea mi s-a părut mie că s-a schimbat.

Avea așa o agitație. A fost internă la psihiatrie în Brașov. Nu l-a ținut mult și a zis că nu pot să-i dea medicamentul ăla. Adică că ăla e pericol, dacă el dă, ori more, or trăiește.

A făcut odată, adică n-a tras așa, m-a luat de haine. Oi fi zis și eu ceva care nu i-a convenit și m-a dat jos acolo", a mai povestit tatăl bărbatului. 

Ei sunt Nicu și Alexandra, soții uciși în această dimineață în casa lor din Bran. Ușa de la intrare fusese ”deschisă” cu toporul

Alexandra era asistentă din 2013 la Spitalul de Copii din Brașov, pe secția hematologie. Colegii povestesc că tânăra a fost extrem de dedicată meseriei,

"O fată serioasă, conștiincioasă, foarte bine pregătită profesional, deci nu s-a remarcat decât pozitiv.

E o secție grea, deci s-a muncit greu, a făcut ture sâmbete duminici. Ne pare rău, ne condoleanțe familiei și ne pare rău de pierdere", spune Marcel Albean, medic.

Și soțul său intrase recent în lumea medicală. Nicolae avea 38 de ani și era paramedic.

"Fostul nostru coleg plutonier adjutant Pepene Nicolae își îndeplinea atribuțiile de serviciu cu demnitate și cu onoare. A fost un bun camarad, un coleg implicat, care a participat la sute de misiuni pentru salvarea vieții oamenilor.

Iubea schiul și de fiecare dată când a participat la competițiile de schi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne s-a clasat pe primele locuri", spune Ciprian Sfreja, reprezentant ISU Braşov. 

Tinerii uciși erau căsătoriți de câteva luni. Trupurile neînsuflețite ale celor 2 au fost găsite de tatăl și o cumnată a bărbatului.

Citește şi: Mărturia cutremurătoare a mamei angajatului SMURD ucis cu soţia în casă, la Bran

×
Subiecte în articol: Bran dublă crimă SMURD
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close