Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Încă o universitate din România trece la cursuri online din cauza facturilor la energie

Încă o universitate din România trece la cursuri online din cauza facturilor la energie

Facturile uriașe au determinat încă o universitate din România să treacă la cursurile online. Aproape 80 % din studenții universității vor învăța în această perioadă de acasă.

Încă o universitate din România trece la cursuri online din cauza facturilor la energie
Sursa foto: Colaj Antena 3 CNN | Pexels & Edupedu.ro
de Claudia Popovici    |    Andreea Borboros    |    21 Noi 2022   •   18:51

După ce prețul la energia electrică a crescut simțitor, reprezentanții Universității Vasile Goldici din Arad se gândesc la soluții de economie la energia electrică. 

Astfel, începând de astăzi mai mulți studenți a facultăților din cadrul Universității din Arad vor învăța în mod online. Vorbim de aproape 80 % din studenții universității.

Există însă și studenți care vor fi nevoiți să se prezinte la cursuri în mod fizic. Și vorbim aici de facultăți cu profil medical, respectiv medicină, stomatologie și farmacie.

În ceea ce privește examenele, acestea vor fi date cu prezență fizică în sălile de clasă.

Important de spus este faptul că, pe lângă această economie la factura de electricitate, reprezentanții Universității din Arad vor să promoveze și să fructifice cât mai mult sistemul online în care au învățat elevii inițial, mai ales în perioada COVID 19.

Universitatea din Arad se bucură în acest moment de peste 7.000 de studenți.

Prima mare universitate din România care trece la cursuri online din cauza costurilor la energie

Reamintim că săptămâna trecută Universitatea din Craiova a recurs la aceeași măsură.

Toate cele 12 facultăți ale Universității din Craiova vor intra în sistem de predare online începând cu 28 noiembrie până pe 19 martie 2023, însă examenele se vor ţine faţă în faţă.

Decizia a fost luată în unanimitate de membrii Senatului Universității la propunerea facultăților, pe motiv că trebuie valorificată infrastructura creată în acest sens pe perioada pandemiei de Covid-19.

"Noi am hotărât în unanimitate împreună cu facultăţile să ne situăm în acest procent de on-line de 25% pe semestrul I şi, respectiv, pe semestrul II.

În primul rând pentru că ARACIS ne-a permis acest lucru şi, doi, pentru că avem şi capitolul ciclul de studii master la care într-adevăr sistemul de predare on-line a avut anumite facilităţi, dar în aceşti doi ani de pandemie s-a depus o muncă considerabilă din partea corpului academic şi din partea studenţilor.

S-au elaborat materiale care au permis desfăşurarea în condiţii optime a sistemului de predare on-line, avem platforme, avem echipamente, avem logistica necesară ca să performăm acest sistem de învăţământ on-line şi din punctul meu de vedere este păcat să aruncăm la coş tot ce s-a făcut, mai ales că predarea on-line pe anumite categorii înseamnă totuşi un învăţământ modern", a mai spus prorectorul Nicolae Dumitru.

Acesta a precizat că evaluarea studenţilor se va face însă faţă în faţă, fiindcă sistemul on-line are multe dezavantaje la acest capitol. În legătură cu economiile pe care Universitatea din Craiova le face astfel la facturile la energie, prorectorul Dumitru a afirmat că şi acesta a fost un motiv pentru care facultăţile au dorit să intre în on-line în această perioadă.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close