Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine 5 paşi pentru realizarea unui plan de rezervă

5 paşi pentru realizarea unui plan de rezervă

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 10:49 31 Mar 2022 Modificat la 10:49 31 Mar 2022
5 pasi realizare plan rezerva
5 paşi pentru realizarea unui plan de rezervă Sursa foto: Unsplash.com

Cerasela Rogen, coach transformațional, ne dezvăluie cei cinci pași de care trebuie să ținem cont în momentul în care vrem să ne facem astfel de planuri pentru viitor.

"În orice moment când avem nevoie de un plan de rezervă, avem nevoie de varianta noastră cea mai bună, pentru că avem nevoie să ne adăptăm la situația respectivă, pentru că există schimbări în viață și personale și la nivel colectiv și la nivel planetar de toate felurile. Și atunci avem nevoie să ne adaptăm în loc să intrăm în victimizare – de ce mie sau de ce acum? Sau să intrăm în frici.

Adaptarea înseamnă să văd care sunt oportunitățile, ar fi al doilea pas, în loc să văd vremuri grele sau în loc să văd provocare, problemă, să văd oportunitățile care pot naște. Este ca la Yin și Yang în orice lucru rău există și o parte bună și în orice lucru bun există și o parte rea. Și atunci, mă gândesc că întotdeauna când vine o provocare mai mare să știu că există un sens pentru care vine și eu să pot profit de acel sens.

Un al treilea pas este să devenim calmi, pentru că dacă nu suntem destul de calmi să vedem situația dintr-o perspectivă de normalitate devenim dramatici, exagerăm și luăm decizii greșite pentru noi și viața noastră, pentru că le luăm în pripă, le luăm din grijă, le luăm din frici.

Dacă suntem obișnuiți cu meditația, dacă nu, stăm pur și simplu 2-3 minute cu noi, ne calmăm printr-o respirație fixăm ochii într-un punct în perete. Astea sunt lucruri practice în care să ne dăm calm, pentru că mintea în momentul în care tu te concentrezi să te uiți la un punct vizual, nu mai naște monștri, adică nu te mai lasă să dramatizezi situația respectivă.

Și, apoi, cel mai important lucru este o frază. Al patrulea pas este fraza „o să văd atunci când este nevoie să iau decizia”, adică dacă în momentul acesta, prezent, nu am nevoie să iau decizia, clar mai curg informații între timp,dacă am nevoie să o iau mâine sau peste lună sau poate nu o să fie nevoie să iau această decizie.

Deci, nu are sens să mă îngrijorez, să îmi fac un plan în amănunt, pentru că s-ar putea ca atunci să am piciorul rupt, să fiu la spital, în ghips și nu pot să urmez restul și atunci de aceea ne ajută acești pași de calm.

Și ultimul pas este foarte important să fim foarte atenți la semne, adică ce se întâmplă, să nu luăm părerile celorlalți, ci să te uiți la ce intuiție ai tu despre ceea ce se întâmplă, trebuie să îți asculți vocea interioară. Dar noi avem două voci – vocea interioară a minții, care este din emisfera stângă și vocea interiorară a sufletului. Întotdeauna sufletul dacă tu trebuie să mai trăiești sau trebuie să faci ceva în momentul ăla, îți va spune, te va inspira, este o intuiție și dacă nu învățăm să o acultăm, nu luăm decizii bune.

Diferența este că vocea minții este în frici și îți dă gânduri care îți iau puterea, vocea sufletului îți dă o voce care te împuternicește.", a spus Cerasela Rogen, coach transformațional, în cadrul emisiunii Numai de bine.

×
Parteneri
x close