Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine O nouă tehnică profesor-părinte-copil promite lecţii interactive

O nouă tehnică profesor-părinte-copil promite lecţii interactive

Dacă visezi să cânți la un instrument, află că niciodată nu e prea târziu. Ba chiar, o poți face împreună cu copilul tău. O nouă tehnică profesor - părinte - copil promite lecții interactive, distractive și cu rezultate sigure.

O nouă tehnică profesor-părinte-copil promite lecţii interactive
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Mihăilă    |    22 Feb 2022   •   12:26
Știm că sună clișeic, dar indiferent de vârsta pe care o ai, dorințele tale chiar pot deveni realitate.
 
"Nu e niciodată prea târziu, dar într-adevăr e mai ușor să convingi un copil să cânte la un instrument decât un adult, pentru că majoritate adulților, dacă nu au făcut instrument când erau mici, au niște rețineri față de instrument și durează foarte mult până îi faci să se deschidă", a explicat profesorul de muzică Igor Antoniuc.
 
Însă, lecțiile devin mai ușoare când nu participi singur. Este o soluție modernă, dar foarte eficentă. Dacă ești un părinte ocupat, aceasta este și o metodă prin care poți îmbina pasiunile cu timpul pe care ar trebui să îl petreci cu copilul tău.
 
 
"Metoda părinte – copil e foarte eficentă, mai ales când copiii sunt mai mici, începând cu 4-5 ani, dar și mai târziu. Sunt două părți de studiu, mâna stânga care ține acordul și mâna dreaptă care face un ritm și ei nu reușeau să le lege împreună și în acel clip fetița ține acordurile și tata face ritmul cu mâna dreapta, e un fel de instrument la patru mâini", a explicat profesorul de muzică Igor Antoniuc.
 
Astfel, relația dintre cei doi se sudează mult mai bine, iar încrederea copilului în părinte crește.
 
"Este și partea de distracție și partea în care părintele devine un model, pentru că părintele oricum este model pentru copil, dar când părintele știe să facă aceeași artă pe care o face copilul este și mai admirat și mai respectat. La grupurile mele de părinte – copil, părintele învață chitară și cel mic învață ukulele și împreună fac un duet și este în avantajul atât a părintelui, cât și a copilului, pentru că părintele știe ce învață copilul și poate să îl ajute acasă. Sunt unele părți teoretice pe care un adult le înțelege mai ușor", a mai spus profesorul de muzică.
 
O altă alternativă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mare sunt orele online, devenite o normalitate în această perioadă. Însă, Igor a abordat acest tip de predare mult mai înainte, în urmă cu aproximativ cinci ani, și este foarte încântat de rezultate.
 
"O oră online de muzică este exact ca o oră față în față, doar că nu poți să ai un contact fizic, totul trebuie să fie arătat. Dintr-un punct de vedere, eu cred că este mai eficient, pentru că dacă e copilul la tine și înceacă să prindă un acord și nu reușește, iar tu îi aranjezi degetele pe instrument nu o să memoreze la fel de bine", mai spune acesta.
 
Iar acesta nu este singurul avantaj, susține Igor.
 
"Când se creează online toate materialele copilul le primește acasă în format video sau audio și poate să le revadă oricând", afirmă Igor Antoniuc.
 
În online nu se pot face trupe, pentru că internetul are o întârizere și e complicat ca mai mulți participanți să cânte în același timp.
 
"În schimb, am făcut cu elevii mei m-am filmat eu, s-a filmat elevul și împreună le-am lipit și am reușit să cântăm împreună, dar nu în timpul orei", a mai spus profesorul de muzică.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close