Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Care sunt variantele de premier. Pe cine ar putea numi Klaus Iohannis

Care sunt variantele de premier. Pe cine ar putea numi Klaus Iohannis

După căderea Guvernului Cîțu în Parlament taberele din partid au început să-și propulseze candidații pe care i-ar dori la Palatul Victoria. Încă în PNL tabăra lui Ludovic Orban îl propune oficial pe acesta ca premier.

Care sunt variantele de premier. Pe cine ar putea numi Klaus Iohannis
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    05 Oct 2021   •   20:58

Echipa apropiată lui Florin Cîțu a lansat pe surse varianta Dan Vîlceanu premier, soluție care l-ar menține pe Cîțu în fruntea PNL și eventual în poziția numărul 2 în stat, ca președinte al Senatului. Practic, tot Cîțu ar fi premier.

Florin Cîțu premier, după o primă propunere care să cadă în Parlament

La disperare, pentru a nu se dizolva Parlamentul și a nu se ajunge la alegeri după doar un an, parlamentarii vor vota guvernul Cîțu 2 numai să nu piardă scaunul cu privilegii și imunitate. Potrivit surselor Antena 3, variantele de premier Nicolae Ciucă și Lucian Bode sunt cele dorite de Klaus Iohannis dacă nu ar exista o presiune masivă din PNL pentru oameni care să fie controlați de partid, pentru distribuirea resurselor.

Și Lucian Bode ar putea fi propus ca premier, după cum a explicat Radu Tudor, în emisiunea "Punctul de Întâlnire":

George Simion: "Dacă Iohannis îl mai propune pe Cîțu premier, îl suspendăm"

George Simion a lansat un avertisment la adresa președintelui Klaus Iohannis. Liderul AUR susține că dacă șeful statului îl va propune din nou pe Florin Cîțu pentru funcția de premier riscă să fie suspendat.

"Toate vocile din spațiul public susțin că va fi un candidat de paie, de parcă Florin Cîțu este altceva, și după acest candidat de paie pentru prima propunere va urma Florin Cîțu. Noi l-am avertizat pe președintele Iohannis, pe acest trist epigon care, din păcate, a fost șapte ani de zile președintele României, un stat eșuat - după cum spune dumnealui", a spus George Simion.

Întrebat dacă există susținere pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, liderul AUR a răspuns:

"Nimeni nu ne dădea vreo șansă în momentul în care pe 1 septembrie am anunțat depunerea moțiunii de cenzură. Am văzut în această lună că s-au schimbat dramatic taberele politice. Până la urmă am reușit să-i convingem și pe cei de la PSD să îl dea pe domnul Cîțu afară.

Cred că vor ceda presiunii și pentru suspendarea lui Klaus Iohannis, repet, dacă acesta continuă să ne sfideze și va veni tot cu Florin Cîțu".

 

 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close