Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Ce avere are Dan Vîlceanu, noul ministru de Finanțe

Ce avere are Dan Vîlceanu, noul ministru de Finanțe

Dan Vîlceanu, noul Ministru al Finanţelor, are 42 de ani şi este economist.

Ce avere are Dan Vîlceanu, noul ministru de Finanțe
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    18 Aug 2021   •   20:43

Şi-a început cariera politică la PSD, unde a ajuns președinte al tineretului Social Democrat Gorj şi a deţinut funcţia din 2006 până în 2009.

A trecut apoi la PDL Gorj, unde a fost secretar executiv în perioada 2011-2012 și pe urmă președinte al PDL Gorj între 2013 și 2015. Odată cu fuziunea cu PNL, Vîlceanu a rămas la șefia filialei liberale până acum.

Potrivit CV ului de pe site-ul Camerei deputaţilor a lucrat în privat, doar la firma familiei sale. Mama sa, Elisabeta Vîlceanu este asociat unic al firmei Trefo s.r.l., companie care a derulat doar în 2020 contracte de peste 1 milion de dolari cu companii de stat: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia. La Trafo s.r.l., Dan Vîlceanu a ocupat funcția de director economic, potrivit propriului CV.

Firma Trefo are un capital social de 1,2 milioane de lei și are ca obiect principal de activitate "Fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii". Cu cei 47 de angajați pe care i-a avut în 2020, Trefo a realizat o cifră de afaceri de peste 7 milioane de lei și un profit de peste 2 miliarde de lei.

Continuarea, în materialul prezentat, miercuri, de Radu Tudor, la "Punctul de Întâlnire":

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close