Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Judecătorul Cristi Danileț, exclus din magistratură din cauza TikTok: "Este fix viaţa mea privată"

Judecătorul Cristi Danileț, exclus din magistratură din cauza TikTok: "Este fix viaţa mea privată"

Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură, printr-o decizie luată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), din cauza unor clipuri video postate pe TikTok.

Judecătorul Cristi Danileț, exclus din magistratură din cauza TikTok: "Este fix viaţa mea privată"
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    13 Dec 2021   •   19:59

Judecătorul Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj, a fost sancționat de Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară cu excluderea din magistratură.

Sancțiunea poate fi atacată cu recurs la ÎCCJ. Decizia CSM nu este definitivă

Cristi Dănileţ anunţă că va ataca decizia la Înalta Curte

"Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.

Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară.

Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală", a scris Cristi Danileţ pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: cristi danilet CSM
Parteneri
Horoscop 29 martie. Zi importantă pentru Capricorni şi Săgetători
x close