Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Diferența dintre persoanele care fac forme ușoare de COVID-19 și cele care fac forme grave, descoperită într-un studiu

Diferența dintre persoanele care fac forme ușoare de COVID-19 și cele care fac forme grave, descoperită într-un studiu

Cercetătorii care au făcut un studiu extins la care a participat spitalul din Baden, Germania, au descoperit că predispozițiile genetice influențează manifestarea bolii COVID-19.

Diferența dintre persoanele care fac forme ușoare de COVID-19 și cele care fac forme grave, descoperită într-un studiu
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3    |    10 Oct 2021   •   23:21

Realizat cu peste 400 de pacienți adulți din Elveția, Germania și Spania, studiul publicat în The Lancet a descoperit acest lucru examinând sistemul antigenic leucocitar uman, sistemul HLA. Acest grup de gene joacă un rol important în sistemul imunitar uman.

La persoanele care au un subtip al acestui sistem, numit HLAC, s-a constatat că ele riscă de două ori mai mult decât altele să ajungă aibă nevoie de respirație artificială, pe măsură ce boala avansează.

Cercetătorii au putut arăta astfel că există o predispoziție genetică spre o evoluție severă a maladiei COVID-19, explică medicul șef al spitalului din Baden.

×
Subiecte în articol: COVID-19 simptome pacienti studiu

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

Dana Budeanu, furioasă pe ministrul Sănătăţii pentru dezastrul din spitale: "Asta este furtul calificat pe sufletele și pe viața noastră"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close