Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Dr. Adrian Wiener, despre vestea eficienţei pastilei anti-COVID-19: "Este un progres care va salva foarte multe vieţi"

Dr. Adrian Wiener, despre vestea eficienţei pastilei anti-COVID-19: "Este un progres care va salva foarte multe vieţi"

Dr. Adrian Wiener, medic coordonator al spitalului COVID din Arad, a comentat anunțul încurajator al companiei Pfizer privind eficienţa pastilei anti-Covid-19. Aceasta reduce riscul de spitalizare şi deces la pacienţii cu risc ridicat. "Este un progres care va salva foarte multe vieţi. Este primul antiviral dezvoltat specific pentru SARS-CoV 2", spune medicul.

Dr. Adrian Wiener, despre vestea eficienţei pastilei anti-COVID-19: "Este un progres care va salva foarte multe vieţi"
de Claudia Popovici    |    15 Dec 2021   •   20:11

Pastila anti-COVID reduce riscul de spitalizare şi deces la pacienţii cu risc ridicat dacă este administrată în cel mai scurt timp. Anunțul se bazează pe un studiu realizat pe 2.250 de persoane nevaccinate şi confirmă ceea ce fusese anunţat la începutul lunii noiembrie în urma rezultatelor preliminare. Pfizer a anunţat, de asemenea, că pastila sa antivirală care va fi comercializată sub numele de Paxlovid ar trebui să fie eficientă împotriva variantei Omicron. Pastila așteaptă acum avizul pentru comercializare. Dacă acest lucru se va întâmplă americanii le vor putea achiziționa din farmacii.

Antiviralele acționează prin reducerea capacității unui virus de a se replica şi încetinesc astfel boala. Condiţia pe care o pune producătorul este ca tratamentul cu noua pastilă să fie administrată adulților în situaţii de risc ridicat. în decurs de câteva zile de la primele simptome. Într-un astfel de scenariu riscul de internare sau moarte scade cu 89%.

Dr. Adrian Wiener, medic coordonator al spitalului COVID din Arad, a comentat anunțul încurajator al companiei Pfizer.

„Este o alternativă la vaccinare, dar nu neapărat un substitut"

„Este un progres care va salva foarte multe vieţi. Înțeleg povara emoțională prin care cu toții am trecut, chiar trauma socială prin care toate societățile au trecut. Este o alternativă la vaccinare dar nu neapărat un substitut. Vaccinarea rămâne instrumentul esențial de prevenire a îmbolnăvirii.

„Există posibilitatea să aibă eficienta foarte bună în prevenirea îmbolnăvirii la contacţii direcți"

Este primul antiviral dezvoltat specific pentru SARS-CoV 2. Eficiența a fost măsurată prin administrarea în primele zile de la debutul simptomelor. Există posibilitatea să aibă eficienta foarte bună în prevenirea îmbolnăvirii la contacţii direcți, deci mai există o nișă de folosire a acestui tratament. Ceea ce este foarte important este că, scăzând încărcarea virală în primele zile să contribuie şi la diminuarea transmiterii acestui virus de la persoană la persoană.

Parțile negative: În general la toate antiviralele au existat fenomene de adaptare a virului similare rezistentei la antibiotice din ce în ce mai crescută tuturor bacteriilor mai ales prin supra utilizare. Deci ar trebui să existe o utilizare țintită a acestui medicament pentru că deocamdată este singura speranță", a spus Adrian Wiener, medic coordonator al spitalului COVID din Arad, în emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3. 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close