Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Mircea Geoană dezvăluie două măsuri prin care România poate depăşi aceste vremuri tulburi: "Istoria se repetă"

Mircea Geoană dezvăluie două măsuri prin care România poate depăşi aceste vremuri tulburi: "Istoria se repetă"

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a explicat două măsuri prin care România poate depăși aceste vremuri tulburi. „Milenii de zbatere, de agitaţie, de sfere de influență, de momente de glorie şi de momente de restriște. Asta este istoria noastră, a românilor şi avem soluţii pe care liderii români şi noi la o scară mai mică le-am aplicat pentru a le depăși", a spus acesta.

Mircea Geoană dezvăluie două măsuri prin care România poate depăşi aceste vremuri tulburi: "Istoria se repetă"
de Redacția Antena 3    |    05 Dec 2021   •   21:58

Întrebat ce ar trebui România să facă să fie mai puternică, mai vizibilă şi mai eficientă din toate punctele de vedere, Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană a remințit că tara noastră a mai trecut prin momente dificile şi atunci soluțiile liderilor au avut la bază revenirea la proiectul naţional.

„Mesajul acesta l-am dat şi cu ocazia Zilei Naţionale care este momentul cel mai luminos din istoria acestei națiuni mult încercată. Milenii de zbatere de agitaţie de sfere de influență, de momente de glorie şi de momente de restriște. Asta este istoria noastră a românilor. 

Când şi când mai apar momente de ruptură. Istoria liniară se rupe şi începe un alt ciclu de competiție internațională, un alt joc în care se reîmpart cărțile. Şi ceea ce a făcut poporul român şi lideri români de-a lungul istoriei noastre şi Tudor Vladimirescu şi la 1848 şi Alexandru Ioan Cuza şi Regele Carol I şi Ferdinand şi Brătienii şi Iuliu Maniu, toţi şi chiar şi noi pe scară mai mică atât cât am putut. A fost ca întotdeauna când apare un moment de mutație geostrategică să încercăm să profităm de acest lucru şi într-un fel Marea Unire este un exemplu excepțional în are s-au aliniat stelele internaționale.

"Trăim un moment istoric şi trebuie să revenim la proiectul național"

Preşedintele Wilson a avut o autodeterminare pentru popoarele de aici. S.a aliniat galaxia pentru români. Dar acest lucru nu este suficient, est nevoie de al doilea mare ingredient care este a cela de a avea întotdeauna grijă să întreții să modernizezi şi să amplifici proiectul naţional. Cele două lucruri merg împreună. Trăim un moment în care istoria iar o ia un pic pe viteză mai mare şi în loc de a fi răsfirați de a fi gâlceviți de a ne împarți în triburi mai mari sau mai mici.

E bine să avem opinii diferite că asta e democrația, dar acolo undeva în momentele de cumpănă din istorie a fost nevoie de reinvestiția în proiectul național. Pe partea de securitate să stea liniștiți suntem aici să veghem. Deci ne putem contra pe o viaţă mai bună mai prosperă şi o ţară mai influentă", transmis Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
CFR Călători: ”Duminică, transportul feroviar trece la ora de vară”
x close