Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Povestea oligarhului rus care a anunțat că a pus 1.000.000 de dolari pe capul lui Vladimir Putin

Povestea oligarhului rus care a anunțat că a pus 1.000.000 de dolari pe capul lui Vladimir Putin

În vreme de război, trebuie să lovești acolo unde doare cel mai tare. În timp ce Vladimir Putin continuă să bombardeze Ucraina, occidentalii au decis că, pentru el, călcâiul lui Ahile sunt buzunarele lui adânci.

Povestea oligarhului rus care a anunțat că a pus 1.000.000 de dolari pe capul lui Vladimir Putin
de Gabriel Dano    |    22 Mar 2022   •   21:16

Sancțiuni economice dure au fost impuse nu doar Rusiei, ci și cercului intim de oligarhi multimiardari. Vilele lor din întreaga lume au fost confiscate și conturile le-au fost blocate. Și este o tactică bună, se pare, pentru că pionii președintelui fac ceea ce era de neconceput și se întorc împotriva lui, spun jurnaliștii "60 minutes Australia".

Oligarhii ruși l-au susținut pe Putin pentru că era bine pentru afaceri, nu pentru orice afacere, ci pentru afacerile lor, iar acum el nu mai e bun pentru afaceri. Este chiar nociv pentru afaceri.

Alex Konanâkin a fost unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, fondatorul Russian Exchange Bank, cu o avere estimată la aproape jumătate de miliard de dolari. Dar, în timpul unei călătorii de afaceri în Ungaria, în 1992, el a fost răpit de KGB și averea sa din Rusia a fost confiscată.

Acesta a primit acum azi în Statele Unite ale Americii, unde a devenit din nou milionar. Privind de la distanță ororile războiului, Alex Konanâkin a decis să încerce să afle care dintre aliații lui Putin se gândesc să părăsească nava. Ceea ce a făcut este îndrăzneț și, fără îndoială, periculos. El a pus 1.000.000 de dolari pe capul liderului de la Kremlin.

”Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerilor care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin ca și criminal de război, în conformitate cu legile ruse și internaționale”, a scris Konanikin inițial pe LinkedIn, apoi și pe alte rețele de socializare.

La câteva ore, Alex Konanykhin a dezmințit informația printr-o postare pe contul de Facebook.

“Unele publicații sugerează că am promis că voi plăti pentru asasinarea lui Putin. Nu este corect. Deși un astfel de rezultat ar fi aplaudat de milioane de oameni din întreaga lume, cred că Putin trebuie adus în fața justiției”, a scris afaceristul rus.

Urmăriți un fragment din materialul "60 minutes Australia" difuzat în emisiunea "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor:

Gărzile de corp ale lui Vladimir Putin au fost studiate în detaliu. Metoda inedită prin care îl apără pe "Țarul de la Kremlin" în cazul unei tentative de asasinat

Toți ochii sunt ațintiți asupra lui Vladimir Putin pe măsură ce poartă acest război la adresa Ucrainei și nu este un secret că nu este vorba de priviri prietenoase. Așa că Kremlinul va face tot ce poate pentru a-și proteja președintele.

Un expert în securitate internațională a afirmat că a fost pusă o recompensă de 1.000.000 de lire sterline pe capul lui Vladimir Putin, ceea ce înseamnă că a-l proteja pe Putin devine prioritatea numărul 1 a Kremlinului.

Cât de strict este protocolul de securitate și cine îl protejează pe Putin?

Gărzile de corp ale lui Putin au pistoale de mare putere, au valize antiglonț și nu iau în calcul nicio încercare de a-l răni pe Vladimir Putin. Președintele rus este bine echipat și toate amenințările la adresa lui sunt înlăturate. Are ce mai bine pregătită echipă din țară.

Cum operează echipa de securitate a lui Putin

Înainte de orice apariție publică echipa analizează posibilele amenințări. Pregătirile încep cu o lună înainte de vizita lui Vladimir Putin. Echipa de securitate se coordoneză cu echipele și autoritățile locale și verifică fiecare detaliu în amănunt.

Totul, până la ultima clanță, este reparat, astfel încât niciun tehnician sau raparator să fi nevoit să intre în apartamentele sale. Sunt instalate sistem de bruiaj în zona în care locuiește el și este controlată orice activitate suspectă.

Continuarea, în materialul realizat de India Today și difuzat în ediția de miercuri seară la Sinteza Zilei:

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close