Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Aplicaţia InfoCons s-a clasat pe locul 3 în App Store | Ce beneficii are

Aplicaţia InfoCons s-a clasat pe locul 3 în App Store | Ce beneficii are

Aplicația gratuită InfoCons s-a clasat pe locul 3 în App Store. Iată ce beneficii are şi cum putem valorifica ceea ce oferă în peste 33 de ţări.

Aplicaţia InfoCons s-a clasat pe locul 3 în App Store | Ce beneficii are
Sursa foto: Facebook
de Claudia Popovici    |    19 Mai 2023   •   17:56

Vorbim despre Infocons, o aplicație cu ajutorul căreia cei care o descarcă și o utilizează pot să afle date foarte importante despre produse alimentare sau despre produse electronice.

De pildă, pot să afle elemente privind ingredientele unor produse alimentare sau pot să descopere cât de economicoase din punct de vedere energetic sunt anumite aparate de uz electrocasnic.

Sorin Mierlea fondator al organizației care se ocupă de protecția consumatorilor și cel care e responsabil de lansarea acestei aplicații, ce are deja o răspândire internațională. 

"Este o aplicație care se află în 33 de limbi, ceea ce înseamnă că un finlandez care ne vizitează România va avea toate informațiile în finlandeză, dar un român care pleacă în Bulgaria, în Turcia, în Franța, în Grecia sau, dacă are și posibilitatea, chiar și în Dubai va avea pentru țara de destinație toate informațiile pentru produsele agroalimentare doar scanând codul de bare, câți aditivi, dacă are alergeni, câte E-uri, cât zahăr, câtă sare. Totodată, ai acces la toate numerele de urgență din peste 109 țări și astfel ai acces la aceste numere de urgență chiar și în format offline.

Ceea ce înseamnă că dacă nu-ți merge internetul sau dacă ai o problemă în țara respectivă, poți ca să suni la un număr de urgență din țara respectivă, că este vorba de Maldive sau Nicaragua, e vorba de Africa de Sud, toate numerele de urgență din țara respectivă și de protecția copilului și de protecția halelor, orice număr pompier și orice număr de urgență.

Ai totodată toate alertele rapide, inclusiv cu fotografia produsului pentru produsele non-alimentare, că e vorba de o canapea, rucsac, un frigider, un televizor și toate sunt 33 de limbi.

Ceea ce înseamnă că fiecare cetățean, de exemplu în România, un etic etnic maghiar sau de etnic croat sau sloven, va avea în limba lui maternă toate aceste informații.

Și nu în ultimul rând, ai, practic, pentru România, în toate punctele de frontieră, toți timpii de așteptare în toate punctele rutiere, să știi pe ce punct de frontieră vrei să intri sau să ieși din România și toate adăposturile civile din România, dacă doamne ferește, se întâmplă ceva, acele adăposturi civile verificate care sunt și funcționale.

Şi nu în ultimul rând, cred că ceea ce este cel mai important este faptul că acest concept de pașaport al consumatorului și te ajută, oriunde în lume, în limba maternă, să poți să ai informații pe teritoriul Uniunii Europene este și o aplicație care este mijloc de supraveghere a pieții pentru electronice și electrocasnice și doar scanând acel QR-cod de pe eticheta de eficiență energetică în Franța, în Paris, în Bulgaria sau în România vei avea toate informațiile despre televizor, mașină de spălat rufe, vase, ce mai ai prin casă.

Iar dacă vrei să cumperi un astfel de produs îți introduci doar cât te costă pe tine curentul în funcție de furnizorul de energie electrică pe care îl ai și astfel ai o evaluare a costurilor de utilizare a acelui aparat electronic sau electrocasnic pentru o perioadă de până la 2 ani de zile, ca în decizia de achiziție a unui produs, pe lângă preț, să fie și cât te costă real utilizarea acelui produs.

Costul nu este necunoscut, furnizorul este necunoscut și modul de calculare a prețului. Prețul știm cu toții că trebuie să-l plătim. Am lansat o campanie cu ceva timp în urmă.

Sunt cetățean european și am drepturi, dar continuarea este degeaba avem drepturi dacă nu le exercităm. Și unul dintre drepturile pe care le avem este să descărcăm această aplicație gratuită în toate sistemele, atât IOS android cât și chiar Huawei.

Este gratuită și prin ea putem să aflăm ceea ce ne doare pe fiecare dintre noi să ne exercităm drepturile, să facem o reclamație, să nu stăm cu mâinile în sân", a spus

×
Subiecte în articol: InfoCons
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close