Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Laborator modern dotat cu imprimante 3D la o şcoală din Braşov

Laborator modern dotat cu imprimante 3D la o şcoală din Braşov

Peste 200 de elevi de toate vârstele din Braşov învaţă acum într-un laborator dotat cu tehnologie de ultimă oră. Tinerii au la dispoziţie imprimante 3D, kit-uri de robotică şi nu numai pentru a învăţa la diferite materii.

Laborator modern dotat cu imprimante 3D la o şcoală din Braşov
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2023   •   14:16

De asemenea, profesorii au fost instruiţi pentru a folosi toate aceste gadgeturi la orele de curs.

Laboratorul modern a fost realizat la Şcoala Gimnazială Hălchiu în cadrul unui proiect menit să atragă atenția și interesul elevilor, profesorilor și comunității rurale către știință și tehnologie.

Acesta va deservi unui club de robotică, iar elevii vor participa la activităţi ce ţin de Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matematică.

Finanțarea obținută, în valoare de 21.820 lei, asigură dotarea clubului de robotică cu materiale didactice, o imprimantă 3D și kit-uri de robotică, organizarea atelierelor pentru elevi, dar și pregătirea profesorilor din școală.

Citeşte şi: Colegiul din România care va reprezenta țara la Campionatul Mondial de Robotică. Ce invenții au pregătit elevii pentru competiția din SUA

Laboratorul poate fi folosit interdisciplinar, atât în orele de informatică și TIC, cât și la alte materii precum engleză, științe ale naturii, limbi străine şi arte.

15 profesori din școală au fost formați pentru a folosi echipamentele achiziționate. La rândul lor, profesorii pregătiți, vor putea deveni mentori pentru colegii lor de catedră.

×
Subiecte în articol: România Inteligentă Brașov
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close