Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Cele mai comune mituri despre mărirea sânilor | Chirurgul estetician Nico Ferariu ne explică

Cele mai comune mituri despre mărirea sânilor | Chirurgul estetician Nico Ferariu ne explică

Astăzi demontăm cele mai comune mituri despre mărirea sânilor. Chirurgul estetician Nico Ferariu ne explică de ce implanturile din silicon se înlocuiesc la o perioadă de timp, dar și de ce implanturile nu pot exploda în timp ce zburăm cu avionul.

de Andreea Cigolea    |    10 Mar 2023   •   12:30

"Unul dintre cele mai frecvente mituri ar fi că implanturile cu silicon nu sunt sănătoase. Adevărat sau fals? E fals. De ce? Pentru că s-au pus în ultimii 50 de ani, milioane de implanturi, milioane de proteze la nivel mondial.

Învelișul protezei este unul care este testat și care nu este nociv propriului ţesut. Întotdeauna, cercetarea în acest domeniu trebuie să ne ofere un produs care este prietenos cu corpul și care nu este nociv. Produsul în sine nu este nociv, însă există oameni care au o toleranță ușor mai proastă la anumite proteze. Cazurile sunt foarte mici față de numărul de proteze de silicon care s-au pus de-a lungul timpului. 

Mit sau realitate? Implanturile sunt tari și nenaturale. Fals. În momentul de față există proteze care reproduc foarte bine tesutul mamar. Implanturile, de obicei, așezate retropectoral nu prea se simt. În zilele noastre avem la dispoziție proteze care reproduc foarte, foarte bine tesutul propriu. Sunt foarte moi şi se simt foarte plăcut la palpare.

Mit sau realitate? Trebuie să schimbăm la o perioadă de timp implanturile pe care le-am ales. Adevărat. Nu există nicio operație estetică pe care să o faci o singură dată în viață. De-a lungul timpului, pot apărea complicații și nu ține neapărat de intervenți, de proteză, de medic și așa mai departe. De exemplu, există o situație în viață unde protezele trebuie schimbate undeva după 12-15 ani și această situație este situația în care sânul propriu cade peste proteză. 

Mit sau realitate? Implantul mamar face dificilă descoperirea unui cancer la sân în caz care există? Nu. De ce? Pentru că, din contră, studiile au arătat că pacientele cu implant mamar au o mortalitate mai mică cauzată de cancerul mamar. De ce? Nu pentru că tumorile nu ar mai apărea în viață și trebuie să menționăm că protezele mamare, de cele mai multe ori, sunt așezate în spatele mușchiului pectoral și nu au nicio legătură cu glanda mamară. 

Mit sau realitate? Doar femeile tinere își pot pune silicoane? Nu, nu este adevărat. Avem paciente care sunt trecute bine de prima tinerețe și care, din diverse motive, aleg la vârsta respectivă, să-şi facă implant mamar. Întotdeauna un aspect frumos îți oferă o stare mai bună și o viață mai bună. 

Mit sau realitate? Nu mai pot să zbor cu avionul dacă am implanturi cu silicon? Fals. Protezele de silicon nu sunt baloane care să explodeze la presiune. Și, bineînțeles, că ele sunt și testate în acest sens. Există în fabricile de proteze, există teste la care aceste proteze sunt supuse înainte să fie testate și aprobate." a spus medicul Nico Ferariu, vineri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea de la Antena 3 CNN.

Piața chirurgiei plastice din România este într-o continuă creștere. Mai mult, în urmă cu câțiva ani, intram și noi în topul țărilor în care se fac cele mai multe operații estetice. Iar mărirea sânilor cu implant de silicon este pe primul loc în clasamentul celor mai frecvente intervenții.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close